Την πρόοδο έξι υπουργείων αξιολογεί η τρόικα

Την πρόοδο έξι υπουργείων αξιολογεί σήμερα η τρόικα. Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, που επισκέφτηκαν το πρωί το υπ. Εσωτερικών και ενημερώθηκαν από τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση για την πολιτική του υπουργείου. Τα θέματα που τέθηκαν αφορούσαν στις θεσμικές αλλαγές που έχει προωθήσει το υπουργείο, όπως ο "Καλλικρατης", το πρόγραμμα "διαύγεια", η απογραφή δημοσίων υπαλλήλων και η αξιοκρατία στις προσλήψεις και τις προαγωγές.

Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς της κυβέρνησης

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός οι θεσμικές αλλαγές, που προωθεί το υπουργείο αποτελούν υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης .
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, που συζητείται στη βουλή τάχθηκε υπέρ της διαφάνειας στα οικονομικά των κομμάτων τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει απαρέγκλιτα μέχρι τέλους.
Μετά το υπουργείο Εσωτερικών, οι ελεγκτές της τρόικα θα μεταβούν στο υπουργείο Αμυνας. Στη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, θα τεθούν θέματα, που αφορούν τα εξελισσόμενα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την περαιτέρω διαφάνεια στις αμυντικές παραγγελίες.
Στη συνέχεια στο υπ. Οικονομικών, παρουσία του υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θα έχουν έως αργά το απόγευμα, διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, και Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη
Στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Δ. Ρέππα, θα βρεθεί το πρόγραμμα εξυγίανσης του ΟΣΕ ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η προώθηση ανάλογων προγραμμάτων στις υπόλοιπες ζημιογόνες ΔΕΚΟ του κλάδου των Μεταφορών. Επί τάπητος θα βρεθεί και πορεία απελευθέρωσης επαγγελμάτων και υπηρεσιών.
Με την υπουργό Υγείας θα συζητηθεί το θέμα της εξυγίανσης του συστήματος προμηθειών στα νοσοκομεία και της τοποθέτησης ορκωτών ελεγκτών.
Με τον κ. υπουργό Εργασίας, τα στελέχη της τρόικας θα εξετάσουν τα προσδοκώμενα οφέλη από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και η αποκατάσταση της διαφάνειας στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων.
Στη συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας, αναμένεται να συζητηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά με στόχο και τη μείωση του πληθωρισμού, ενώ θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση, τόσο για τον αναπτυξιακό νόμο που συζητείται την Πέμπτη στο υπουργικό συμβούλιο, όσο και για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι επαφές άλλων κλιμακίων της τρόικας με υπηρεσιακά στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της τράπεζας της Ελλάδας.

Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια