ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ «MEGA» «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA»

Υπέρ της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων η Ντόρα


ένα απόσπασμα της συνέντευξης


    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είναι βέβαιο ότι πρέπει να γίνει η απελευθέρωση των επαγγελμάτων; Είναι βέβαιο ότι αυτό θα οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας; Θέλω να καταλάβει και ο τηλεθεατής μας που μας ακούει αυτή τη στιγμή, το θέμα μας δεν είναι ότι μας επιβάλλει κάποιος, ότι έρχεται η κακιά Τρόικα, ή έρχεται εκείνο ή έρχεται το άλλο.

    Αυτή τη στιγμή αυτό και μόνο θα οδηγήσει σε περίπου, λέει ο Στουρνάρας, 1,5% αύξηση του ΑΕΠ. Δεν ξέρω αν θα είναι 1,5% του ΑΕΠ. Τι σημαίνει 1,5% του ΑΕΠ; Σημαίνει ανάπτυξη, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει μεροκάματα. Αυτό το δικαίωμα σήμερα να στερήσουμε από τον ελληνικό λαό σε ώρα ύφεσης μεροκάματα, δεν το έχουμε.

    Άρα πρέπει να προσφέρουμε θέσεις εργασίας. Πρέπει λοιπόν να απελευθερωθούμε από τα δεσμά, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, να ανοίξουν νέα φαρμακεία, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας οι συμβολαιογράφοι, να δώσουμε μεροκάματα στον κόσμο. Αυτό είναι απλή κουβέντα.

    Μ. ΚΑΨΗΣ: Μπορώ να προσθέσω κάτι σε αυτό που λέει για τον κ. Στουρνάρα;



    Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Συνήθως αυτές οι απελευθερώσεις πάντως θέλω να σας πω, ξέρετε γιατί δεν προχωρούσαν. Δεν προχωρούσαν αυτές οι απελευθερώσεις, γιατί όταν μια Κυβέρνηση όποια κι αν ήταν αυτή, ή η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, άνοιγε ένα μέτωπο, οι συνδικαλιστές οι εργαζόμενοι αυτός ο κλάδος, πήγαινε στο άλλο Κόμμα και έπαιρνε άλλες υποσχέσεις. Με αποτέλεσμα όταν ήταν η ώρα της μάχης, κάποιοι είχαν συμμάχους στο αντίπαλο Κόμμα.

    Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Χασαπόπουλε ξέρετε γιατί; Διότι είναι ισχυρές οι συντεχνίες. Μόνο που ο κόσμος ο πολύς, είναι σήμερα έξω από αυτά. Σήμερα τα παιδιά των 20 με 30, σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε θέμα, πραγματικό θέμα νέας μετανάστευσης. Μετανάστευσης όμως μορφωμένων παιδιών, που θέλουν να πάρουν των ομματιών τους και να φύγουν από τη χώρα. Σε αυτά τα παιδιά χρωστάμε να τους δώσουμε μια προοπτική, να τους δώσουμε ένα όραμα για τον τόπο. Δεν μπορούμε να κιοτέψουμε διότι είμαστε φοβητσιάρηδες πολιτικοί και φοβόμαστε μην μας βρίσει κάποιος στο δρόμο.

    Χρωστάμε στον κόσμο να του πούμε την αλήθεια. Τη χρωστάμε βρε παιδί μου, δηλαδή εγώ τουλάχιστον το νιώθω πάρα πολύ έντονα και δεν έχει σημασία τώρα εσύ ΠΑΣΟΚ κι εγώ είμαι… εγώ τώρα είμαι ανεξάρτητη είμαι Νέα Δημοκρατία και σκοτωνόμαστε και λέμε ποιος φταίει «εσύ φταις, εγώ φταίω, εσύ φταις», όταν ο κόσμος απ' έξω ξέρε πάρα πολύ καλά ότι φταίμε όλοι. Άρα ας κάνουμε τουλάχιστον μια προσπάθεια να συμμαχήσουμε, για ένα καλύτερο αύριο σε αυτή τη χώρα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια