Πολιτική επιστράτευση των απεργών με απόφαση του πρωθυπουργού

   Με απόφαση του πρωθυπουργού, κηρύχθηκαν οι ανά την χώρα ιδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών Δημόσιας Χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, σε κατάσταση πολιτικής κινητοποίησης.
   Άκαρπη η συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Μεταφορών
   Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα, με καθυστέρηση δύο περίπου ωρών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Χάρης Τσιόκας και αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.
   Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν από το Υπουργείο να καθυστερήσει την κατάθεση του νομοσχεδίου, που είναι
προγραμματισμένη αυτή την εβδομάδα, για το Σεπτέμβριο, προκειμένου να διεξαχθεί νέος γύρος διαλόγου, κάτι που δε έγινε δεκτό, καθώς υπάρχει και σχετική δέσμευση με τον Μηχανισμό Στήριξης. Ζήτησαν επίσης αποζημίωση του ύψους της αδείας που κατέχουν, σε βάθος χρόνου και διασφάλιση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.
   "Η ευθύνη βαραίνει την κυβέρνηση" δήλωσε εκπρόσωπος των απεργών, μετά τη συνάντηση, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαλλαξία. Μας ζήτησαν τη λύση της απεργίας και μετά να προχωρήσουμε σε συζήτηση, είπε και πρόσθεσε: "Δεν είναι δυνατόν αυτό. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει στους αγωνιστές αυτά που τους αξίζουν".
   Από την πλευρά του, ο γγ του Υπουργείου κ. Τσιόκας δήλωσε πως υπάρχει χρόνος για διάλογο, μέχρι την ψήφιση, του νομοσχεδίου, αλλά -όπως είπε- δεν μπορεί να γίνει διάλογος από μηδενική βάση.
   "Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει να παραλύσει η χώρα", τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ως έσχατη λύση υπάρχει και η πολιτική επιστράτευση. Πρόσθεσε επίσης ότι "Η κυβέρνηση οφείλει και θα το κάνει αυτό, να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, να λάβει υπόψη όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και θα πάρει τις αποφάσεις της".
   Ο κ. Τσιόκας σημείωσε ότι η κυβέρνηση διατύπωσε τις απόψεις της μέσα από τις οποίες θέλει να συμβάλλει προκειμένου να δοθούν και επιπλέον δυνατότητες στην μεταβατική περίοδο, ώστε τα περιουσιακά στοιχεία της τάξης αυτής να μπορέσουν με τον καλύτερο τρόπο να αποσβεστούν.
   Ο κ. Τσιόκας παραδέχθηκε ότι υπήρξε αδιέξοδο, το οποίο, όπως είπε πρέπει να το αποτιμήσει η γενική συνέλευση των εκπροσώπων των μεταφορέων και στη βάση αυτή "να δούμε πλέον τη δυνατότητα να ξανασυνεχιστεί ο διάλογος πιο ήρεμα και όχι κάτω από το κράτος του εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας και κάτω από το κράτος της παράλυσης της ελληνικής οικονομίας".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια