Γ. Παπανδρέου: «Νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα»


Με θέματα των υπουργείων Παιδείας, Δικαιοσύνης, Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, συνεδρίασε την Πέμπτη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού το Υπουργικό Συμβούλιο. «Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε την Ελλάδα μπροστά» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εισήγησή του, τονίζοντας ότι το άνοιγμα τωνκλειστών επαγγελμάτων είναι πολιτική της κυβέρνησης και δεν υπαγορεύεται από το μνημόνιο. Το πρωί της Πέμπτης, συνεδρίασε τοΔιαθεσμικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πάει την Ελλάδα μπροστά. Επίσης, ο Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνώνστο Ολυμπιακό Χωριό και στη συνέχεια το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, όπου συνεχάρη τους πυροσβέστες για το έργο τους και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν.

Επιταχύνεται το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, με σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα καθορίσουν τις βασικές αρχές για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων αυτών, ανά υπουργείο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κάθε υπουργός που έχει υπό την αρμοδιότητα του κλειστά επαγγέλματα θα πρέπει να προετοιμάσει με άρτιο τρόπο την απελευθέρωσή τους, εξετάζοντας όλες τις παραμέτρους -οικονομικές και κοινωνικές- σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό οικονομικών.
Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια