Απάντηση στην Όλγα Ρενταρή του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών&Δικτύων

  Το  Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απέστειλε την απάντησή του στην από 28ης Ιουνίου 2010 αναφορά της βουλευτού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου, κας. Όλγας Ρενταρή – Τέντε, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών που προκληθήκαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 στα Λάβαρα.
      Το  Υπουργείο Υποδομών έχει εντάξει από τον Μάρτιο, με σχετική απόφασή του, τα Λάβαρα στις περιοχές του Έβρου οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2010 και συνεπώς δικαιούνται αποζημίωσης. Επίσης, προχώρησε στην υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης (7.7.2010) με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης, Οικονομίας ,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Οικονομικών σύμφωνα με την οποία καθορίζονται τα πιστωτικά μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια του ν. Έβρου που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες.
      Ως  εκ τούτου οι πλημμυροπαθείς των Λαβάρων  αλλά και όλων των περιοχών του  νομού μας μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις προς την αρμόδια Υπηρεσία (Υ.Α.Σ.Β.Ε.) προκειμένου να τους χορηγηθεί  Στεγαστική Συνδρομή για την επισκευή ή ανακατασκευή των κτιρίων τους.
      Η κα. Ρενταρή – Τέντε, εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή καθώς αποκαθιστά την αδικία την οποία υπέστησαν οι κάτοικοι των Λαβάρων. Παράλληλα όμως τονίζει την άμεση ανάγκη αποπεράτωσης του οδικού δικτύου με το ανάχωμα και τις κατάλληλες πόρτες νερού ώστε να μην υποστούν οι κάτοικοι του Έβρου παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.         

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Μπράβο στην Όλγα που πάει στην βουλή τα προβλήματα του νομού έβρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου