Ποσό 325 εκατ. ευρώ για δράσεις ανάπτυξης της αγροτικής υπαίθρου

Ποσό 325 εκατ. ευρώ διατίθεται για δράσεις ανάπτυξης του αγροτικού χώρου στην ύπαιθρο. Σημαντικό μέρος του παραπάνω ποσού θα διατεθεί σε πρώην καπνοπαραγωγούς στους οποίους έχει επιβληθεί από την ΕΕ μείωση των επιδοτήσεών τους (αντισταθμιστικά οφέλη). Όπως δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, τα μέτρα έχουν στόχο δράσεις που αφορούν υποδομές διανυκτέρευσης μικρής δυναμικότητας, χώρους εστίασης και αναψυχής, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτουρισμού και του τουρισμού της υπαίθρου (όπως εναλλακτικές μορφές τουρισμού), μονάδες οικοτεχνίας, χειροτεχνίας και παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικές μονάδες σε επιλεγμένους κλάδους και υποκλάδους της οικονομίας και επιχειρήσεις ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση.
Ευνοημένοι από το πρόγραμμα αυτό θα είναι και οι νέοι αγρότες αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που
ασκούν δραστηριότητα σε γεωργική εκμετάλλευση κατά κύρια ή μερική απασχόληση καθώς σε αυτούς θα διατεθούν 60 εκατ. ευρώ.
Όπως ανακοινώθηκε, η υλοποίηση των μέτρων έχει ως στόχο τη στήριξη των παραγωγικών επενδύσεων στην ελληνική ύπαιθρο με σκοπό την τόνωση της τοπικής οικονομίας, τη συγκράτηση  αλλά και αύξηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο, την προώθηση της απασχόλησης καθώς και την ενίσχυση κυρίως ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της χώρας για την άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων και την εξασφάλιση της οικονομικής τους αυτοδυναμίας.
Αναφορικά με τις δράσεις, η υπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε: "Το αναπτυξιακό οξυγόνο για την Περιφέρεια γίνεται καθημερινά πράξη. Σειρά τώρα έχει η διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας μέσω της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας για τη δημιουργία και εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων. Προωθούμε ακόμα μια σημαντική αναπτυξιακή πρωτοβουλία για την Ελληνική ύπαιθρο και όχι μόνο. Η αγροτική ανάπτυξη συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και στην εθνική οικονομία".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια