«Η αξία και η μαγεία των συνεργειών».

Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, ένας φορέας πολιτισμού με πολλαπλές δράσεις και ανοικτός στην κοινωνία αλλά και στις προκλήσεις της εποχής μας, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Διάζωμα, μια εκδήλωση για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με κύριο ομιλητή τον Σταύρο Μπένο, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρο του φορέα Διάζωμα, την Τρίτη, 28 Ιουνίου, ώρα 20.30, στο χώρο εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου.

Το Διάζωμα επιδιώκει την προστασία, τη συντήρηση -με την ανεύρεση των κατάλληλων πόρων-, την προβολή αλλά και την ένταξη στην καθημερινότητάς μας των αρχαίων θεάτρων, αυτού του κορυφαίου επιτεύγματος της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, εκεί ακριβώς όπου συντελέστηκε η έκρηξη των δημοκρατικών θεσμών και άνθισε η πολιτιστική και πνευματική δημιουργία.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση για την Αλεξανδρούπολη, καθώς δίνεται η δυνατότητα στο κοινό της πόλης, αφενός να γνωρίσει για πρώτη φορά από κοντά τον κ. Σταύρο Μπένο, πρόσωπο της πολιτικής αλλά και πολιτιστικής ζωής του τόπου μας, με εμπειρία σε θέματα αυτοδιοίκησης, εθνικής και πολιτιστικής στρατηγικής, καθώς και διασύνδεσης και κινητοποίησης των πολιτών. Η ομιλία του κ. Μπένου έχει τίτλο «Η αξία και η μαγεία των συνεργειών». Αφετέρου, όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το έργο και τα οράματα των μελών του Διαζώματος, αλλά και ειδικότερα για τις προτάσεις ενός από τα ενεργά του μέλη, του συμπολίτη μας και εκδότη της εφημερίδας Γνώμη, του κ. Γιάννη Λασκαράκη, όπου μαζί με τον κ. Μπένο θα αναπτύξουν το θέμα σχετικά με τις πολιτιστικές διαδρομές με άξονα την Εγνατία Οδό. Τέλος, θα διατυπωθούν οι προτάσεις του Ιστορικού Μουσείου από τον πρόεδρο κ. Νικόλαο Πινάτζη, σχετικά με τους τρόπους συνεργασίας των δύο φορέων, με σκοπό την ανάδειξη των αρχαιολογικών-ιστορικών τόπων και πολιτισμικών τοπίων της περιοχής μας.