Παρά λίγο τραγωδία στη λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης

Παρά λίγο τραγωδία χθες( προχθές)  στη λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης. Λόγω των δυνατών ανέμων, μία σιδερόβεργα ‘ξέφυγε’ από κάποιον πάγκο και σχεδόν προσγειώθηκε στο καρότσι ενός μωρού 1,5 ετών. Χάρη στα αντανακλαστικά του πατέρα αποφευχθήκαν τα χειρότερα, ο ίδιος ωστόσο χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με διάσειση…
Μία εμπειρία που θα του μείνει… αξέχαστη έζησε χθες ο νεαρός πατέρας από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος έκανε βόλτα με τον γιο του στη λαϊκή αγορά. Ξαφνικά, είδε ένα βαρύ κομμάτι σίδερου να αποκολλάται από έναν πάγκο και να κατευθύνεται προς το καρότσι στο οποίο είχε το παιδί του. Με μία αστραπιαία και όπως αποδείχθηκε σωτήρια κίνηση, έσκυψε μπροστά για να προστατεύσει το παιδί, με αποτέλεσμα η σιδερόβεργα να προσγειωθεί στο κεφάλι του, προκαλώντας αιμορραγία. Επικράτησε αναστάτωση, όπως ήταν αναμενόμενο, κάποιοι έσπευσαν για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, ο οποίος τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με διάσειση.
Το περιστατικό θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους, αναφορικά με το αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας σε ένα χώρο, τον οποίο κάθε βδομάδα επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου. Όπως λέει συγγενικό πρόσωπο του τραυματία, θα πρέπει να υπάρξουν οι απαραίτητοι έλεγχοι, όχι μόνο για τις άδειες των πωλητών, αλλά και για τις κατασκευές που στήνουν για να πωλούν τα προϊόντα τους. Οι χθεσινοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και η λεγόμενη «κακιά στιγμή», δεν μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για τυχόν μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.
Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη / Κική Ηπειρώτου
alexpoli.gr