Μια ιστορία θα σας πω για τους νοικοκυραίους (και κάτι κότες)

Μιλά το ΠΑΣΟΚ για αυστηρές ποινές σε όσους φοροδιαφεύγουν; Θα του δώσω εγώ μία υπόθεση στο πιάτο:
Η ΔΕΠΑΚ, παρακρατεί φόρους από αμοιβές εργαζομένων με την υποχρέωση να τους παραδώσει στο κράτος. Όταν ο Δήμος Κομοτηνής πέρασε στον Κοτσάκη, η διορισθείσα πρόεδρος (ο Θεός να την κάνει) της επιχείρησης, «ξέχασε» να αποδώσει τους φόρους στο κράτος, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται οι υπάλληλοι ότι δεν πλήρωσαν φόρο. Εύκολα βέβαια αποδεικνύεται ότι ΔΕΝ τον χρωστούν αυτοί, αλλά η ΔΕΠΑΚ, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αποδοχές παρεκρατούντο για το σκοπό αυτό.
Το τι μήνυση έχει να πέσει αυτές τις μέρες (νομίζω ότι έγινε κιόλας η αρχή) δεν λέγεται. Γιατί, όταν ένας κάνει μήνυση, ο ξύπνιος δικηγόρος ψάχνει και βρίσκει και τους άλλους παθόντες, για να πάνε σε δίκη όλοι μαζί.

Βέβαια, στην περίπτωση αυτή, υπεύθυνος είναι ο Δήμος Κομοτηνής. Εγώ, ως cowboy (without the cow) της California, έχω συνηθίσει να αποδίδω τις ευθύνες σε πρόσωπα. Όμως, αυτοί που με ενημέρωσαν για το παραπάνω γεγονός, μου έβαλαν να υποσχεθώ ότι θα αφήσω την απόδοση ευθυνών στο Δικαστήριο και θα κάτσω στ’ αυγά μου.
Επί του παρόντος, και ελλείψει εξελίξεων που μπορούν να εξαντλήσουν γρηγορότερα την –ούτως ή άλλως ανύπαρκτη– υπομονή μου, θα τιμήσω την υπόσχεση που (με το στανιό) με έβαλαν να τους δώσω.
Και, μιλώντας για παρανομίες: την Παρασκευή 11/2, στις 5:30μμ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε να παραλάβει άνθρωπο επί της Γ. Κονδύλη, ο οποίος –στην προσπάθειά του να ταΐσει κάτι γατιά στην πυλωτή– χτύπησε το κεφάλι του στον τοίχο από απροσεξία και βγήκε… knock-out για περίπου 2 ώρες. Το περιστατικό έγινε στις 5μμ και το ΕΚΑΒ έφτασε στις 5:30μμ, αλλά… αρνήθηκε να τον παραλάβει γιατί οι μπόμπιρες που επέβαιναν στο νοσοκομειακό… δεν μπορούσαν να τον σηκώσουν (μιλάμε για άνθρωπο γύρω στα 90 κιλά)! Βρήκαν, λοιπόν, τη δικαιολογία ότι… έπρεπε να πάνε σε τροχαίο, και τον άφησαν πεσμένο!!!
Ευτυχώς η θερμοκρασία ήταν 16 κι όχι 6 βαθμοί, γιατί ο άνθρωπος θα πέθαινε, καθώς έμεινε έξω 2 ώρες. Από αυτόπτες μάρτυρες έμαθα ποια ήταν τα «κορίτσια» του ΕΚΑΒ που δεν μπορούσαν να σηκώσουν τον πεσμένο. Κι επειδή θεωρώ, ως κλασσικός Εβραίος, ότι όταν αποπειράται κάποιος να σκοτώσει κάποιον άλλον (έστω και λόγω… βλακείας), ζώστηκα τ’ άρματα και πήγα να ανταποδώσω την απόπειρα (πιθανότατα με εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα).
Κυριολεκτικά στο δρόμο με προλάβανε κάποιοι ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων και δικηγόρος μεγάλου γραφείου της περιοχής μας (μεγαλύτερο δεν γίνεται) και με σταμάτησαν, υποσχόμενοι συνέχεια μετά τη λήξη της αποχής των δικηγόρων.
Δέχομαι το λόγο τους και διακόπτω κάθε ενέργεια, ημερήσια ή μεταμεσονύκτια, για κάποιο διάστημα έως ότου διαφανούν οι προθέσεις τους και η αποτελεσματικότητά τους. Μετά από αυτό, είτε θα ασχοληθώ εγώ, ή θα βρω άλλη δουλειά να κάνω…

Uli Chris
piazzadelpopolo

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Φυσικό αέριο…..το ανατολίτικο αλαλούμ.

    Διάβασα στην εφημερίδα «Χρόνος» της 23-2-2010» την ερώτηση του βουλευτή κ. Χατζηοσμάν που αναφέρεται στην επέκταση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου στον νομό Ροδόπης αφού υπάρχουν το σύνολο των υποδομών. Ο κ. Χατζηοσμάν ακόμη αναφέρει στην ερώτησή του ότι «προκαλεί μεγάλη έκπληξη η απουσία παροχής τη στιγμή μάλιστα που ο κόμβος ο οποίος ενώνει τον ελληνοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου με τον αγωγό που φέρνει φυσικό αέριο από τη Ρωσία βρίσκεται στην Κομοτηνή».
    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χατζηοσμάν έχει απόλυτο δίκαιο, αν γινόταν τα κατάλληλα έργα στη Κομοτηνή και στους οικισμούς της ο τρόπος ζωής των κατοίκων θα είχε αλλάξει και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάμε.
    Μα πως θα αλλάξουμε τη ζωή μας όταν «το σκέπτεσθε στο προοδεύειν» βρίσκεται ακόμη στην εποχή του χαλκού, όταν οι δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της ιδιοτέλειας φρενάρουν τις προσπάθειες για το καλύτερο αύριο.
    Οι δημόσιοι κατήγοροι στη Κομοτηνή κατοικοεδρεύουν σε κάθε γωνιά. Ο κ. Κοτσάκης και ο κ. Παράσχου μήνυσαν τους υπευθύνους της ΔΕΥΑΚ γιατί μεταβίβασαν έναντι αντιτίμου στην εταιρεία αερίου μια κοινόχρηστη γωνιά γης στο ύψος του Τρελλο-πόταμου για την εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού, που εξυπηρετεί την ΒΕΑΚ, το νοσοκομείο και άλλες επιχειρήσεις. Το τίμημα για τον κ. Κοτσάκη και τον κ. Παράσχου υπολογίσθηκε ότι ήταν μικρότερης της πραγματικής αξίας, και τριάντα δύο οικογένειες της πόλης μας σήμερα είναι ….υπόδικες στην «Μεγάλη Δίκη».
    Και το παράξενο σε αυτή την ιστορία είναι ότι ενώ ο νυν δήμαρχος ο κ. Πετρίδης συνεχώς επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εισαγγελέας, στην προκειμένη περίπτωση της πολιτικής δίωξης των τριάντα δύο οικογενειών τι είναι ; Πόντιος Πιλάτος ή «ακούσιος διώκτης» που δεν λαμβάνει μια οποιαδήποτε καθαρή θέση!!!!!! Προεκλογικά υποστήριζε ότι είναι πολιτική δίωξη. Τοις πάσι είναι γνωστό ότι είναι πολιτική δίωξη, με κινητήριο μοχλό τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και υπομόχλια τους κ.κ. Κοτσάκη και Παράσχου.
    Κατά περίπτωση «Ο σιωπών δοκεί συναινείν»

    Πολλά θα μπορούσαν και μπορούν να γίνουν στη Ροδόπη, αρκεί να αλλάξουν νοοτροπία του «σκέπτεσθε» και του «αποφασίζειν» οι «έχοντες» και «κατέχοντες» τα ηνία της πολιτικής εξουσίας.

    Από πολλές φάσεις πέρασε η παροχή φυσικού αερίου στη Ροδόπη παρά τις προσπάθειες της ΔΕΠΑ και του υπουργείου Χωροταξίας και Περιβάλλοντος.
    Αυτές οι προσπάθειες έβρισκαν και βρίσκουν το «φράχτη» του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το ΤΕΕ δεν συναινεί στο μεγαλόπνοο έργο, γιατί οι μελέτες επιβαρύνουν το κόστος της οικοδομής, ισχυρίζεται. Με παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία τελικά κατάφεραν την αναβολή εφαρμογής του νόμου που ήταν υποχρεωτική η μελέτη της εγκατάστασης φυσικού αερίου στις οικοδομές στη Κομοτηνή στη Μαρώνεια στη Ξυλαγανή και σε αρκετούς οικισμούς των δήμων.
    Όταν δεν υπάρχει πελατολόγιο και μέσα σε αυτό το ανατολίτικο αλλαλούμ που έγινε ποια εταιρεία με λίγο επιχειρηματικό μυαλό θα επενδύσει στη περιοχή. Πως θα αποσβέσει τις δαπάνες, μόνο ο θείος Τρούμαν χάριζε.

    Sirous
    ΠΗΓΗ: Piazza del popolo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου