Μαχαίρι στις μετεγγραφές φοιτητών-σπουδαστών βάζει η Υπουργός Παιδείας !


Μαχαίρι στις μετεγγραφές φοιτητών-σπουδαστών αναμένεται να βάλει η Υπουργός Παιδείας, κ . Άννα Διαμαντοπούλου.
Η πρόταση που κατέθεσε στη σύνοδο των πρυτάνεων, την περασμένη εβδομάδα, προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, την κατάργηση –ουσιαστικά- των μετεγγραφών μεταξύ ομοειδών τμημάτων από την περιφέρεια προς το κέντρο.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στους εκπροσώπους των διοικήσεων -που κατ’ αρχήν συμφωνούν-, μελετάται η απαγόρευση μετεγγραφής από περιφερειακό ίδρυμα σε ομοειδές τμήμα κεντρικών ιδρυμάτων υψηλότερης βάσης.
Συνεπώς , όποιος πέρασε σε περιφερειακό ΑΕΙ και επιθυμεί να μετεγγραφεί σε
ΑΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, τότε θα υποχρεωθεί ν’ αλλάξει και αντικείμενο σπουδών, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να βρει αντίστοιχο τμήμα σε κεντρικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ με χαμηλότερη βάση.
Το μέτρο που, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ισχύσει από την επόμενη κιόλας χρονιά, ουσιαστικά καταργεί τις λεγόμενες αντιστοιχίες τμημάτων και αχρηστεύει, κατά συνέπεια, τις ετήσιες λίστες του υπουργείου Παιδείας με τα τμήματα των ΑΕΙ που θεωρούνται «αντίστοιχα» μεταξύ τους και τα οποία περιμένουν να δουν, κάθε χρόνο, χιλιάδες υποψήφιοι προκειμένου να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.
Οι τρίτεκνοι-πολύτεκνοι είναι οι κατηγορίες που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από το μέτρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια