Ντόρα Μπακογιάννη από την Κομοτηνή: «Το πολιτικό σύστημα δεν πήρε το μήνυμα»

«Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ένα καινούργιο κίνημα και απευθύνεται στο σύνολο των Ελλήνων που βλέπουν την πολιτική με άλλο μάτι», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του κινήματος στην Κομοτηνή το βράδυ της Παρασκευής 25 Φεβρουαρίου.
Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» έκανε αναφορά στο αναπτυξιακό μοντέλο της Θράκης, το οποίο χαρακτήρισε λανθασμένο και τόνισε πως «δεν κατάφερε να λειτουργήσει. Οι προδιαγραφές για ανάπτυξη στην Θράκη, γίνονται μέσα από σοβαρές προτάσεις, που θα αφορούν το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής».

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της τελετής, η κ. Μπακογιάννη μίλησε και για τις προσωπικές σχέσεις με τους κατοίκους της Ροδόπης και τους μουσουλμάνους της περιοχής, λέγοντας πως «πρέπει να λυθούν τα προβλήματα τους, τα οποία δεν διαφέρουν απ’ αυτά της πλειονότητας». Η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» τόνισε επίσης ότι είναι κατά της εκλογής των μουφτήδων, καθώς όπως είπε «είναι κι αυτοί υπάλληλοι του Ελληνικού Κράτους, με δικαστικά καθήκοντα».
Αναφερόμενη στην πολιτική κρίση που υπάρχει στις μέρες μας, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν σηκώνει κομματικά και μικροκομματικά παιχνίδια και τόνισε χαρακτηριστικά πως «το πολιτικό σύστημα δεν πήρε το μήνυμα».
Σε ότι αφορά τον ορυκτό πλούτο της Θράκης, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως τα γεωθερμικά πεδία, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα για αξιοποίηση, ενώ παράλληλα κι αναφερόμενη στο χρυσό, επεσήμανε πως δεν κατανοεί την δήλωση του Πρωθυπουργού από την Κομοτηνή για απόφαση από τις τοπικές κοινωνίες. «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να κρύβεται και είναι υποχρεωμένη να ελέγξει την επένδυση, όσον αφορά την ρύπανση».
Νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε εργοστάσιο φαρμακευτικής έρευνας και παραγωγής στην Ροδόπη, συναντήθηκε με γυναίκες του χριστιανικού και μουσουλμανικού συλλόγου του οικισμού Λυκείου, ενώ είχε συναντήσεις με τους δημάρχους Σαπών – Μαρώνειας, Κομοτηνής και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια