Επίσκεψη του Καναδού Πρέσβη στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης


Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, επισκέφτηκε στο γραφείου του, την Παρασκευή 30 Μαρτίου και ώρα 11:00, ο Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα, κ. Robert William Peck, συνοδευόμενος από τον εμπορικό του ακόλουθο, κ. Εμμανουήλ Σκουλά.
              Στη συζήτηση κυριάρχησε το ζήτημα της επένδυσης του χρυσού στο Πέραμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ο κ. Peck αναφέρθηκε στα οφέλη που θα αποκομίσει η περιοχή από την εγκατάσταση των χρυσωρυχείων, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι οι καναδικές εταιρίες τηρούν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας κατά την εξόρυξη του μετάλλου.   
              Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επανέλαβε για μια ακόμη φορά την κατηγορηματική αντίθεσή του απέναντι στην επένδυση, μεταφέροντας συνάμα την καθολική άρνηση των τοπικών αρχών, όπως εκφράζεται μέσω των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων της περιοχής, και εξήγησε αναλυτικά στον Καναδό Πρέσβη τους λόγους της ακλόνητης στάσης του.
              Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και άλλες προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Καναδά στον τομέα των επενδύσεων, για τις οποίες οι δυο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας. Μεταξύ των προοπτικών αυτών ήταν η σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με νησιά και άλλους ηπειρωτικούς προορισμούς μέσω υδροπλάνου, η αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων της περιοχής, η λειτουργία αιολικών πάρκων και οι επενδύσεις σε εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια