Έκδοση νομοθετικής διάταξης για λήψη Ειδικού Σήματος Λειτουργίας ΕΟΤ από ξενοδοχεία που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις περί αυθαιρέτων.


Την έκδοση νομοθετικής διάταξης για λήψη Ειδικού Σήματος Λειτουργίας ΕΟΤ από ξενοδοχεία που έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις περί αυθαιρέτων, θέτει με αναφορά της, η βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κυρία Ελένη Τσιαούση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού & Τουρισμού.
Σύμφωνα με τον νόμο 3766/2009, περί λειτουργικής τακτοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων και με άλλους προγενέστερους νόμους δόθηκε η δυνατότητα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να τακτοποιήσουν
λειτουργικά την υπερβάλλουσα δόμησή τους καθώς και τις αλλαγές χρήσης που είχαν πραγματοποιήσει, καταβάλλοντας υψηλό τίμημα απέναντι στην Πολιτεία, το αποκαλούμενο τέλος λειτουργικής τακτοποίησης. Μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων λειτουργεί νομίμως, καθώς είχε ενταχθεί στις παραπάνω ρυθμίσεις, όμως εξακολουθεί να υφίσταται ένα σημαντικό κενό όσον αφορά στην πολεοδομική τακτοποίηση αυτών των επιχειρήσεων.
Όπως επισημαίνει η βουλευτής:''θα πρέπει να εξεταστεί θετικά η δυνατότητα σύνδεσης των ξενοδοχείων, που έχουν ήδη υπαχθεί στις ρυθμίσεις περί τακτοποίησης ημιυπαίθριων και αυθαίρετων, ώστε στα με νομοθετική διάταξη να μπορούν να λαμβάνουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ, - στα πρότυπα και σύμφωνα με προϋποθέσεις που καθορίζονταν από τον Ν. 3766/2009.'' 
Ειδικά για τις ξενοδοχειακές μονάδες είναι αναγκαίο να υπάρξει απαραίτητη ρύθμιση για την αντιμετώπιση του ζητήματος από όλες τις κρατικές υπηρεσίες, ώστε να επιτευχθεί η πραγματική εξυγίανση τη ξενοδοχειακής υποδομής. Έτσι ώστε ο ξενοδοχειακός κλάδος, υπογραμμίζει η κυρία Τσιαούση, να μπορεί να λειτουργεί χωρίς πολεοδομικά βάρη, που συνεπάγονται σημαντικούς διοικητικούς φραγμούς στην ανάπτυξη της δραστηριότητάς του. Παράγοντες που σήμερα καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, δεδομένου ότι η ανακαίνιση εκ βάθρων και ο εκσυγχρονισμός των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων αποτελεί απαραίτητο όρο επιβίωσης στην ανταγωνιστική τουριστική αγορά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια