Κατά του κέντρου μεταναστών το περιφερειακό συμβούλιο – «Δικτατορίσκος ο Χρυσοχοΐδης»


Απόφαση με την οποία αρνείται να ακολουθήσει την υποδεικνυόμενη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαδικασία, για το θέμα της δημιουργίας κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στη Θεσσαλία έλαβε αργά το απόγευμα της Πέμπτης το περιφερειακό συμβούλιο.
Έτσι, δε θα σταλεί καμία πρόταση προς τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη που να υποδεικνύει χώρους στη Θεσσαλία όπου θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κέντρο. Ωστόσο, από χθες έχει διαρρεύσει έγγραφο στο οποίο
φέρεται να έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση να δημιουργηθεί ένα κέντρο για μετανάστες στη Θεσσαλία στην περιοχή της Καρδίτσας.
Στην τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός επανέλαβε την αρνητική του θέση την οποία ασπάστηκε η πλειοψηφία του συμβουλίου με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις.
Για «φυλακές που θα βάλουν μέσα πρόσφυγες» έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μπούτας.
Διάχυτη ήταν η άποψη πως η συγκεκριμένη εξαγγελία πρόκειται για «προεκλογικό πυροτέχνημα».
«ΟΧΙ» ΑΛΛΑ ΜΕ... «ΝΑΙ» ΑΠΟ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Απόστολου Παπατόλια ο οποίος σε γραπτή του δήλωση λέει «Όχι στα Κέντρα Κράτησης. Ναι στα Πολυδύναμα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας των παράνομα εισερχόμενων Μεταναστών».
ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΣΚΟΣ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Ο μοναδικός παρευρισκόμενος βουλευτής στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Στέλιος Ροντούλης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του υπουργού προστασίας του πολίτη χαρακτηρίζοντας τον «δικτατορίσκο» εξηγώντας πως «μιλώντας σε δημάρχους και περιφερειάρχες τους είπε θέλουν δε θέλουν θα λειτουργήσουν τα κέντρα των λαθρομεταναστών» και ζήτησε από το σώμα να μη σταλεί ο κατάλογος με τους προτεινόμενους χώρους.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και αρκετοί δήμαρχοι με αυτό της Καρδίτσας κ. Παπαλό να επιμένει πως θα παλέψει με κάθε τρόπο και μέσο ώστε να μη γίνει στην περιοχή κέντρο μεταναστών. «Δεν έχουμε μετανάστες. Όσους έχουμε, είναι ενσωματωμένοι στην κοινωνία και δε δημιουργούν κανένα πρόβλημα» σημείωσε μεταξύ άλλων.
Newsroom onlarissa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια