Ο Βενιζέλος θέλει debate με Σαμαρά


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα ξεκινούσε με μια ήττα, και μάλιστα βαριά, τη θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν αποφάσιζε, μόνος εκείνος, να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Κινήματος, διαδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου.
Όσο κι αν καταφέρει να «συμμαζέψει» την κατάσταση μέχρι τις εκλογές, ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει περιθώρια να διεκδικήσει την πρωτιά από τη Νέα Δημοκρατία, κάτι που στην
Ιπποκράτους το γνωρίζουν καλά. Ο αντικειμενικός στόχος τους λοιπόν είναι να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις απώλειές τους, να μικρύνουν την ψαλίδα, και να ποντάρουν στη μετεκλογική ανασυγκρότηση του Κινήματος, ώστε το ΠΑΣΟΚ να καταστεί και πάλι αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Πολύ νωρίτερα απ’ ό, τι θα περίμενε ο καθένας.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει στα χέρια του πλήθος εισηγήσεων για την προεκλογική τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ, καθώς και προτάσεις για το πώς να αντιμετωπίσει τόσο τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, όσο και τα κόμματα της Αριστεράς.
Μια από τις εισηγήσεις αυτές, αφορά στην πρόταση για διεξαγωγή debate με τον Αντώνη Σαμαρά, και όχι μόνο με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών. Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμούν ότι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να επιδιώξει τη μετωπική, προσωπική αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να περιορίσει την απήχηση του μηνύματος του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και, την ίδια στιγμή, να ενισχύει τη δική του πρωθυπουργική εικόνα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια