Συνάντηση της Προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» με αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού


Mε αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Τ. Κατσέλη.

Η εκπροσώπηση του ΣΑΕ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του κ. Στέφανο Ταμβάκη και τους κ.κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο (Η.Π.Α.), Γιάννη Δάγωνα (Καναδά), Γιώργο Αγγελόπουλο (Αυστραλία) και Γιώργο Αμαραντίδη (Ευρώπη) έθεσε στην κυρία Κατσέλη τα θέματα

  • της δυνατότητας άσκησης του εκλογικού δικαιώματος από τους τόπους διαμονής και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης των ομογενών,
  • την τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου 3480/2006 για την Οργάνωση και λειτουργία του ΣΑΕ ώστε να καταστεί ευέλικτο, οικονομικά αυτοδύναμο και αποτελεσματικότερο προς όφελος τόσο της Ελλάδας όσο και απανταχού ελληνισμού.
Συζητήθηκε, επίσης και το θέμα της έκδοσης  Ομολόγου της Διασποράς,

Η Πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος  για τον όπου γης ελληνισμό όπως διατυπώνονται στην Ιδρυτική του Διακήρυξη και συζήτησε μαζί με τους εκπροσώπους του ΣΑΕ την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός σχεδίου για την αξιοποίηση της ομογένειας για την Ελλάδα, ειδικά την περίοδο της σημερινής κρίσης μακριά και έξω από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και αντιλήψεις.

Επίσης  συζητήθηκε η στήριξη και προβολή  των Εθνικών Θεμάτων, η Επιχειρηματική Δικτύωση ανάμεσα σε Ελληνικές Επιχειρήσεις ανά τον κόσμο και την Ελλάδα, τα προβλήματα παιδείας και νεολαίας και, από την κα Κατσέλη τονίστηκε  η αναγκαιότητα στήριξης εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας προς το σύνολο της ομογένειας και προς το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια