Καταδικάστηκε ο πρώην νομάρχης Κιλκίς για εικονικά δελτία ΑμΕΑ


Η Ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο κατά την διετία 2007-2008 έφτασε το 1,1 εκατ. ευρώ, από την υπόθεση της έκδοσης χιλιάδων εικονικών δελτίων ΑμΕΑ. Για τον λόγο αυτό το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλε πέντε χρόνια εξαγοράσιμης ποινής στον πρώην νομάρχη Κιλκίς Ευάγγελου Μπαλάσκα.
Παράλληλα και στον πρώην πρόεδρο του ΚΤΕΛ Κιλκίς για την ίδια υπόθεση επεβλήθη από το δικαστήριο εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επτά ετών, ωστόσο το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη καθώς αναγνώρισε και στους δύο κατηγορούμενους ελαφρυντικά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τη νομαρχία είχαν εκδοθεί τη συγκεκριμένη διετία βεβαιώσεις για τη χορήγηση δελτίων αναπηρίας σε 10.211 ΑμΕΑ, τη στιγμή που ο αριθμός των αναπήρων στον νομό ήταν πέντε φορές μικρότερος.
Αποποιήθηκε των ευθυνών του ο πρώην νομάρχης και μετέπειτα δήμαρχος Κιλκίς, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος απλώς υπέγραφε τα στοιχεία που του έστελναν τα ΚΕΠ προκειμένου να δοθεί η χρηματοδότηση στο ΚΤΕΛ.
Ωστόσο και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ δήλωσε αθώος καθώς υποστηρίζει από την πλευρά του ότι τα χρήματα αυτά επιστράφηκαν από την Εταιρία.
http://ysterografa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια