Νίκος Νικολόπουλος "Αυξανόμενη η τάση της κοινωνίας να συσπειρώνεται στα άκρα


Η διαρκώς  αυξανόμενη τάση της κοινωνίας να οδηγείται προς τα άκρα, αποτελεί το αντικείμενο της νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασης του συντονιστή του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. 

Ο Νίκος Νικολόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων πως η χώρα διήλθε και ακόμα διέρχεται μία εποχή, η οποία διέπεται από «πολιτική αστάθεια, κρατική αποδιοργάνωση, εκμαυλισμό των αξιών, σκανδαλοθηρία, σφετερισμό του δημοσίου συμφέροντος προς χάριν του προσωπικού. Αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, ωστόσο, σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και γενικότερα, τις πολιτικές του μνημονίου, οδηγούν πολλούς πολίτες να στρέφονται προς ακραίες πολιτικές εκφράσεις.

«Στο ντελίριο της αγωνίας, της αγανάκτησης και της εξαθλίωσης οι πολίτες οδηγούνται στα άκρα, ενώ η πολιτεία αδιαφορεί γι’ αυτούς. Άλλωστε, οι ακραίες θέσεις  «δημοκρατικά» γεννιούνται, δεν  ευθύνονται αποκλειστικά οι πολίτες που στρέφονται προς τα άκρα αλλά το γεγονός αυτό είναι απόρροια των κοινωνικών αναγκών που δεν έχουν ληφθεί υπόψη από την εκάστοτε πολιτική εξουσία και εν γένει το κράτος. Το σύστημα γέννησε τα άκρα και αυτό συνεχίζει να τα ενισχύει» σημειώνει ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Η συγκυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι με την πολιτική που ακολουθεί πολώνει περισσότερο την ήδη τεταμένη κοινωνικοπολιτική κατάσταση και ωθεί τους πολίτες στα κόμματα των άκρων, αφού έχει ισοπεδώσει κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής και κρατικής μέριμνας» προσθέτει, τονίζοντας πως «τοεκφυλισμένο πολιτικό σύστημα που βοήθησε τα άκρα να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να προστατέψει την ελληνική κοινωνία από νέα και πιο επικίνδυνα αδιέξοδα!»

Ο ανεξάρτητος Βουλευτή Νίκος Νικολόπουλος ρωτάει τους υπουργούς: 
«Έχετε ασχοληθεί ή θα ασχοληθείτε με το τι είναι αυτό που προκαλεί αυτά τα φαινόμενα; Και πως θα τα θεραπεύσουμε;
Γιατί φτάσαμε να πιστεύει όλο και περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα πως τα άκρα θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα του;
Ποια  η προσωπική σας άποψη για  τα ανωτέρω;»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια