Οι στενές σχέσεις του Αυστριακού ΥΠΕΞ με το περιβάλλον Μητσοτάκη

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι, λέει η γνωστή παροιμία. Στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ταιριάζει απόλυτα και δυστυχώς για την Ελλάδα είναι δυσμενής.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αποτελεί αυτή τη στιγμή, ένα στρατόπεδο των πιοακραίωναντιευρωπαϊκών φωνών, πλήρως υποταγμένο στα επιχειρηματικά λόμπυ, αλλά και ένα άκρως εχθρικό φορέα για τις Ελληνικές θέσεις.
Παραδείγματα πολλά… από τα παλαιότερα, πολλαπλά παραληρήματα του προέδρου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ κατά της Ελλάδας, μέχρι τις πρόσφατες απίστευτες προκλήσεις του νεαρού Αυστριακού Υπουργού Εξωτερικών,Σεμπάστιαν Κρουτς.
Οι ακραίες «απειλές» κατά της Ελλάδας
Ο 29χρονος, δημοφιλής, υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας έχει επιτεθεί ουκ ολίγες φορές σε βάρος της Ελλάδας, κατηγορώντας την για έλλειψη βούλησης στο θέμα της αντιμετώπισης του προσφυγικού. Φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να απειλεί ακόμη και για κλείσιμο συνόρων.
«Δεν πιστεύω ότι στην Ευρώπη μας λείπουν κοινές εκδηλώσεις, αλλά λείπει η βούληση να περιορίσουμε σαφώς την προσφυγική ροή. Η ελληνική πλευρά δεν έχει δείξει έως τώρα προθυμία για μείωση της προσφυγικής ροής, αλλά ενδιαφερόταν μόνον για την κατά το δυνατό γρήγορη παραπέρα μεταφορά των προσφύγων», είναι μόνο μερικές από τις εχθρικές, αστήριχτες δηλώσεις κατά της Ελλάδας.
Η στενή σχέση Κρουτς – ΝΔ
Ο Κρουτς, αν και δεν έχει πτυχίο, ανέβηκε ραγδαία στην ιεραρχία του συντηρητικού κόμματος της Αυστρίας και απολαμβάνει της εμπιστοσύνης υψηλά ιστάμενων παραγόντων από το εσωτερικό του Λαϊκού Κόμματος.
Το άγνωστο –μέχρι στιγμής- αλλά πολύ σημαντικό σημείο είναι πως ο νεαρός υπουργός είχε πάντα πολύ στενή συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ και μάλιστα είναι πολύ καλός φίλος και συνεργάτης με τον πρόεδρο της Νεολαίας του ΕΛΚ –και νούμερο 2 του στενού πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη– Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Χαρακτηριστικό της δυνατής σχέσης είναι ότι ο Κουρτς έπαιξε τον πλέον καταλυτικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Κυρανάκη για την προεδρεία της νεολαίας του ΕΛΚ.
AFSTRIAKOS KLYRANAKHSΕίχε προηγηθεί ένα ταξίδι του Κυρανάκη στην Αυστρία με σκοπό τη στήριξη της υποψηφιότητας του Κουρτζ τον Σεπτέμβριο. Ο Κ. Κυρανάκης βρέθηκε Αυστρίαγια να βοηθήσει τον προεκλογικό αγώνα του πολύ καλού του φίλου, ασκόντας επιρροή στην ελληνική παροικία της περιοχής.
«Στήριξα την υποψηφιότητά του πηγαίνοντας στα ελληνικά μαγαζιά και μιλώντας για εκείνον», είχε πει στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως φαίνεται οι σχέσεις του περιβάλλοντος Μητσοτάκη με τους μεγαλύτερους πολέμιους της χώρας είναι κάτι παραπάνω από στενές.
Κατά τα άλλα… στηρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό…