Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα γίνει στις   26- 02 -2016  ημέραΠαρασκευή  και ώρα 18.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (Διοικητήριο) 1ος όροφος, Λεωφ. Δημοκρατίας 1, Κομοτηνή.
    Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης) είναι τα εξής:
        Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.
        Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη 
1.1.  Υποστήριξη  της πρότασης για την υιοθέτηση του Αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης ως σύμβολου νίκης των Ευρωπαϊκών αξιών και της  ΕλληνοΓαλλικής Φιλίας .

 3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Έγκριση σχεδίου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ε.Μ.Υ. , της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος για την ένταξη της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ετοιμότητας για την Αντιμετώπιση των Πλημμυρών EFAS (European Floods Awareness System)
Εισηγητής : Ο  Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας κ. Κωνσταντίνος Χουβαρδάς .
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης  μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού , της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελής Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ) .
Εισηγητής : Ο  Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος  Γάκης,
4.ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Π.Σ.
Ορισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον αναπληρωτή  του  για την συγκρότηση  επιτροπής α) πολυσύχναστων   παραλιών- λουτρικών εγκαταστάσεων  β) χορήγηση αδειών  εκμίσθωση  θαλασσίων  μέσων  αναψυχής, αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης  κ. Κωνσταντίνος  Αντωνιάδης.
Oρισμός εκπροσώπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον αναπληρωτή του για την συγκρότηση γνωμοδοτικής επιτροπής για θέματα ανέλκυσης, απομάκρυνσης ή εξουδετέρωσης ναυαγίων ή πλοίων, αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.
Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης  κ. Κωνσταντίνος  Αντωνιάδης.

5. ΔΙΑΦΟΡΑ  ΘΕΜΑΤΑ

Επικύρωση τoυ απομαγνητοφωνημένου  πρακτικού 1ης συνεδρίασης έτους 2016 του  Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εισηγητής: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης κ. Κωνσταντίνος  Αντωνιάδης .

6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΜΘ.

Έγκριση ετήσιου  Προγράμματος  Δράσης  της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτους 2016.

Εισηγητής: ο  Δ/ντης της Γενικής Διεύθυνσης Aναπτυξιακού   Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και  Υποδομών κ. Κων/νος Καλούδης.

       
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ