Η "ΑΝΑ.Σ.Α." ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του επικεφαλής, δημοτικών συμβούλων και στελεχών της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.´Ανθιμο.
Στη συζήτηση που έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, κυριάρχησαν θέματα όπως το προσφυγικό, το ζήτημα της καύσης των νεκρών και της ίδρυσης αποτεφρωτηρίων, καθώς και το ενδεχόμενο ανέγερσης ορθόδοξου ναού ρωσικής τεχνοτροπίας στην περιοχή του στρατοπέδου Ι. Ζήση, με έξοδα της ρωσικής πλευράς.
Υπήρξε επίσης εκτενείς ενημέρωση για την πορεία των εργασιών και τις προσπάθειες εξοπλισμού του Νέου Ιωακειμείου Γηροκομείου (έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης), το οποίο βρίσκεται παραπλεύρως του ιδρύματος χρονίως πασχόντων "Ο Άγιος Κυπριανός".
Αναφορά έγινε και για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως «Ράδιο Ελπίδα» ο οποίος ξεκινά να εκπέμπει στη νέα συχνότητα, η οποία είναι 96,1 FM, από σήμερα Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Το πρόγραμμα του «Ράδιο Ελπίδα 96,1» μεταδίδεται και διαδικτυακά, μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεωςwww.imalex.gr
Από πλευράς της "ΑΝΑ.Σ.Α", τονίστηκε η μεγάλη συμβολή στην πόλη της Αλεξανδρούπολης της ανακαινισμένης αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (δίπλα στο Ναό του Αγίου Νικολάου), καθώς και η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας με σκοπό την στήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων και γενικότερα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η οποία αυξάνεται διαρκώς. Στη δική μας αντίληψη, η εκπόνηση και υλοποίηση της κοινωνικής πολιτικής –ειδικά σε τοπικό επίπεδο – πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλους τους φορείς που συμβάλλουν στο πεδίο, αλλά και την κοινωνία και τους λήπτες των υπηρεσιών. Η ισότιμη συνεργασία των φορέων, ενταγμένη σε ένα μακροχρόνιο δημόσιο σχεδιασμό, που στόχο θα έχει να συσσωρεύει γνώση και εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, είναι όρος για μια κοινωνική πολιτική αντίστοιχη με τις σημερινές ανάγκες. Η Εκκλησία, η οποία έχει βαθιά εμπειρία στην κοινωνική αλληλεγγύη, μπορεί να συμβάλλει ιδιαίτερα με τις προτάσεις και τις δράσεις που αναλαμβάνει και μπορεί να επεκτείνει.
Για αυτό και η επίσκεψή μας αυτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα και εντάσσεται στο πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της Δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α.", αλλά και στην ανάγκη συνεχούς επικοινωνίας  και ενημέρωσης με τους φορείς, τους συλλόγους και φυσικά τους κατοίκους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
"ΑΝΑ.Σ.Α."