1Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

Στο «Σπίτι της Αντουανέττας»  Τσιμισκή 20
Σάββατο, ώρα 18.30-20.00


Παιδιά 5-11 ετών, σας καλούμε:
να γνωρίσετε τη γαλλική γλώσσα μέσα από
παιχνίδια, τραγούδια και ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ!!!


Μαζί μας δύο γαλλίδες και ελληνίδες φοιτήτριες του ΤΕΕΠΗ


Η γνώση της γαλλικής γλώσσας δεν είναι απαραίτητη.


ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
« ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ »

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου  -  Γιορτή Γαλλοφωνίας

Συμμετοχή του Συλλόγου στον Πανελλήνιο Μαραθώνιο ανάγνωσης για την ημέρα της Γαλλοφωνίας, με «Ποιητικές διαδρομές». Διαβάζουμε ποίηση από τις 11.00 το πρωί….


Κυριακή 3 Απριλίου  -   Εκδήλωση γαλλικού βιβλίου
Υποδοχή του γαλλικού βιβλιοπωλείου  LIVRE OUVERT και των εκδόσεων TRAIT D’UNION. Eκθεση και πώληση βιβλίων. Παρουσίαση βιβλίων σε εκπαιδευτικούς. Ωρα έκθεσης : 10.00-14.00, ώρα παρουσίασης : 11.00.

Κυριακή 3, 4 και 5 Απριλίου -  Φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου

Προβολές γαλλόφωνων ταινιών σε συνεργασία με την ΚΛΑ.  Δημοτικό θέατρο Αλεξ/πολης.

Σάββατο 9 και 10 Απριλίου -  Επιμόρφωση καθηγητών

Επιμόρφωση καθηγητών γαλλικής γλώσσας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας (APF – FU) και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Μορφωτική Υπηρεσία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Θέμα : “Passons à la pracTICE”, ¨επιμορφώτρια κ. Βασιλική Σαμπάνη.


Σάββατο 16 Απριλίου   - Κατασκευές  Πάσχα
Γιορτή  και κατασκευές Πάσχα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στον γαλλικό πολιτισμό». Ωρα 18.30

Κυριακή 17 Απριλίου  - Θεατρική παράσταση  « Club de jeunes »
Τα παιδιά του 4ου προγράμματος « Club de jeunes » παρουσιάζουν την παράσταση  «Σκηνές καθημερινής ζωής » (στη γαλλική γλώσσα). Υπεύθυνες του προγράμματος κ. Ευγενία Γκιδίκα και Αννα Φιλίνη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1o «Αφύπνιση στη γαλλική γλώσσα και στον γαλλικό πολιτισμό»: ευαισθητοποίηση στην γαλλικά γλώσσα με τραγούδι, παιγνίδι και κατασκευές για παιδιά 5-11. Σάββατο 18.30-20.00
2o «Ξανά-θυμάμαι τα γαλλικά μου»: για ενήλικες. Δευτέρα (χαμηλό επίπεδο) και Τετάρτη (προχωρημένο επίπεδο) 20.30-22.00
3o «Η Αντουανέττα ανοικτή στα σχολεία» : Επισκέψεις σχολείων στο Σπίτι της Αντουανέττας  και επισκέψεις των γαλλίδων σταζιέρ σε σχολεία.
4o «΄Oμιλος Νέων»: θεατρικά δρώμενα για παιδιά 11-15 ετών. Κυριακή 18.30-20.00
5o «Βιβλιοθήκη σε δράση»: αναγνώσεις εικονογραφημένων και διαδραστικά παιγνίδια για παιδιά  7-12 ετών. Κυριακή 12.00-14.00.

Τα προγράμματα υποστηρίζουν: η Mlle Noémie CHOIMET και η Mlle Magali THIVOLLE γαλλίδες μεταπτυχιακές φοιτήτριες ΜΑSTER ΙΙ, ασκούμενες (σταζιέρ) στο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΤΑΣ, καθηγητές γαλλικής γλώσσας, φοιτητές της Σχολής Επιστημών Αγωγής – ΤΕΕΠΗ του ΔΠΘ