Σκά…ει βόμβα μεγατόνων με νέο κύκλωμα παραδημοσιογραφίας.Θύματα πρόσωπα από το … ρετιρέ

Φαίνεται ότι στο νέο κύκλωμα εκβισμού μέσω δυσφημηστικών δημοσιεύματων, κομβικό ρόλο παίζει γνωστή δημοσιογράφος που έχει περάει από καίρια πόστα σε ΜΜΕ ενώ έχει συνδεθεί και επαγγελματικά με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας, στο παράλληλο κύκλωμα εκβιαστών συμμετέχουν ονόματα υπεράνω πάσης υποψίας που λειτουργούσε διαφορετικά από αυτό που εξαρθρώθηκε ήδη. Τα γνωστά άτομα χρησιμοποιούσαν πάλι ιστοσελίδες για να εκβιάζουν, αλλά επέλεγαν να ”αρμέγουν” πολλά χρήματα από λίγους» δήλωσε στην ίδια πηγή αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες. Επέμεινε πάντως ότι βασική θα είναι η κατάθεση των θυμάτων των εκβιαστών, προκειμένου να κατατεθούν όλες οι λεπτομέρειες που θα φωτίσουν την υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες απο το Έθνος της Κυριακής, «τρία άτομα τα οποία διατηρούν επαγγελματικές σχέσεις με μεγάλες ΔΕΚΟ έχουν ατύπως προσέλθει στην Ασφάλεια, προκειμένου να δώσουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ακόμη μία σπείρα εκβιαστών που δρούσε παράλληλα σε βάρος του Δημοσίου» επιβεβαιώνοντας την έρευνα την οποία διεξάγει, εδώ και καιρό, το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως δείχνουν οι έρευνες ο τρόπος δράσης του παράλληλου κυκλώματος δεν διαφέρει από το προηγούμενο.
«Αιχμή του δόρατος» των εκβιασμών είναι και σ’ αυτή την περίπτωση τα ειδησεογραφικά site που με τα «κατάλληλα» δημοσιεύματα εξεβίαζαν από επιχειρήσεις και δημόσιους οργανισμούς, μέχρι τράπεζες και τεχνοκράτες αποσπώντας τεράστια ποσά από τα «διαφημιστικά πακέτα» που τους έδιναν οι εκβιαζόμενοι, ποσά τα οποία έφταναν ακόμα και τις 700.000 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών.
Η διαφορά με το προηγούμενο κύκλωμα των εκβιαστών «δημοσιογράφων» είναι πως το συγκεκριμένο κύκλωμα στο στόχαστρο έβαζε ακόμα και μεμονωμένα άτομα με μεγάλη, όμως, οικονομική επιφάνεια.
Και σ’ αυτή την περίπτωση πρόκειται για δημοσιογράφους, κυρίως του οικονομικού ρεπορτάζ με δικές τους ιστοσελίδες, οι οποίοι «παρεμβαίνουν» με διάφορα άρθρα που αφορούν οικονομικά θέματα. Η σημαντική διαφορά με το προηγούμενο κύκλωμα είναι πως οι συγκεκριμένη έχοντας πρόσβαση και στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης διαχέοντας την άποψή τους μέσα από τα άρθρα τους σε ευρύτερο κοινό έχουν μεγαλύτερη επιρροή στην «διαμόρφωση» της κοινής γνώμης.
Τι θα επακολουθήσει όταν οι μάρτυρες αποφασίσουν να καταθέσουν στοιχεία περιγράφεται γλαφυρά στην κατακλείδα του ρεπορτάζ της εφημερίδας: «Αν καταθέσουν οι νέοι μάρτυρες και γίνουν γνωστά τα ονόματα θα σκάσει βόμβα μεγατόνων».
Όλο το ρεπορτάζ … stokokkino.gr
Χάρης Ζ.