Τουρκικό αίτημα αποχώρησης του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο - Δικαίωση Π.Καμμένου για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό

Την απομάκρυνση του συμμαχικού στόλου του ΝΑΤΟ φέρεται να έχει ζητήσει η τουρκική κυβέρνηση, καθότι εμποδίζει την επιθετική ανάπτυξη του τουρκικού στόλου στα νερά του Αιγαίου.

Ο ερχομός του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου των προσφυγικών ροών από τα Τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου, αποδεικνύεται στην πράξη μία από τις πλέον στρατηγικές κινήσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Ο Ερντογαν βρέθηκε σε μια "νύχτα" να έχει απέναντι του, πέραν των Ελληνικών δυνάμεων, όλο τον Συμμαχικό στόλο! Μπορεί φυσικά να μην είναι στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ, αλλά απλά μια αποστολή,  αλλά τώρα κάθε φορά που οι Τούρκοι προκαλούν πρέπει να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από συμμαχικά πλοία, κάτι που όπως φαίνεται έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στο σύνολο της Συμμαχίας. 

Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν κυβερνήτη Νατοϊκής φρεγάτας να "χτυπάει" στο ραντάρ του "άγνωστο" αεροσκάφος, χωρίς σχέδιο πτήσης, σε αποστάσεις που θέτουν την ασφάλεια του σκάφους σε κίνδυνο!

Καθημερινά όλες οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και οι υπερπτήσεις των Τουρκικών μαχητικών κατατίθενται στα ημερολόγια των Νατοϊκών πλοίων και κατά συνέπεια στα αντίστοιχα αρχεία των υπουργείων Αμυνας των χωρών που συμμετέχουν στην Νατοϊκή δύναμη του Αιγαίου! 

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR η τουρκική κυβέρνηση θα ακταθέσει επίσημο αίτημα αποχώρησης της Νατοϊκής δύναμης από το Αιγαίο, δείτε το εξαιρετικό ρεπορτάζ: