Ο Χρήστος Μέτιος νέος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας – Θράκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος είναι ο νέος Περιφερειάρχης στην Αν. Μακεδονία – Θράκη, μετά την διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Κομοτηνή.
Ο Χρήστος Μέτιος στην δεύτερη ψηφοφορία επικράτησε με 20 ψήφους έναντι 16 του Κώστα Ζαγναφέρη Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης.
Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα προηγήθηκε μία αρχική ψηφοφορία όπου ο κ. Μέτιος πήρε 17 ψήφους, οι Πέτροβιτς, Ζαγναφέρης από 7 ψήφους και ο κ. Μαρκόπουλος 5 ψήφους.
perifereia-eklogi
Με την επικύρωση του αποτελέσματος θα ακολουθήσει η εκλογή νέου Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης από το σύνολο των Περιφερειακών Συμβούλων.
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κώστα Ζαγναφέρη που αφού μίλησε για ενότητα, έκανε λόγο για άτομα που δεν θα ξαναέρθουν στην Θράκη, επηρέασαν το αποτέλεσμα.
Ο νέος Περιφερειάρχης μίλησε για συλλογικότητα,  και για μεγάλη προσπάθεια στην επίτευξη των στόχων της Περιφέρειας, ενώ απαντώντας στην επισήμανση του Κ. Ζαγναφέρη για παρουσία ανθρώπων από τον κομματικό μηχανισμό στην εκλογική διαδικασία υποστήριξε πως είναι λογικό να υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την εκλογική διαδικασία.
«ΟΙ Δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Χρήστου Μέτιου, για την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου, και με επέλεξαν, για να υπηρετήσω εφεξής τα συμφέροντα της Περιφέρειάς μας, από τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ταυτόχρονα με τη χαρά, συναισθάνομαι το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζομαι. Οδηγός μου θα είναι το έργο και το όραμα του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας, Γεωργίου Παυλίδη.
Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και οι ελλείψεις πόρων μεγάλες. Όμως, θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους πολίτες και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.
Μέσα σ' αυτά τα πλαίσια, η Διοίκηση θα λειτουργεί συνεκτικά, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά και κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος θα έχει ρόλο ενεργό.
Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας, πως όλοι  θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να έρθουν καλύτερες μέρες για την Περιφέρειά μας.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ


Γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το ίδιο Πανεπιστήμιο.
Εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης το 2014.
Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής από το 2006 μέχρι το 2014. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής.
Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης την περίοδο 1998 – 2002.
Εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του Απριλίου 2016.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού και διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ και της ΕΦΕΕ.
Δίδαξε μαθηματικά για πολλά χρόνια και παράλληλα εργαζόταν για την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στη Ροδόπη.
Είναι έγγαμος και πατέρας μίας κόρης.