9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στα social media

Υπάρχει λίστα με dont’s στα social media; Προφανώς και υπάρχει…
1. Να στέλνεις μηνύματα ‘ευχαριστώ για την αποδοχή/ follow’
Όχι. Απλά όχι. Είναι ήδη άβολο να κάνεις add άγνωστο κόσμο μην το κάνεις χειρότερο.
2. Να έχεις ιδιωτικό το instagram σου ενώ παράλληλα το χρησιμοποιείς για επαγγελματικούς λόγους
Προφανώς και μπορείς να κάνεις ιδιωτικό το instagram σου, δικό σου είναι του βάζεις φωτιά και το καις που λέει ο λόγος, αλλά αν η δουλειά σου απαιτεί κάποια sponsored posts χρειάζεται να το έχεις δημόσιο, γιατί αλλιώς δεν πετυχαίνεις το σκοπό σου.
3. Να ανεβάζεις quotes ή διαφήμιση μαγαζιού και να κάνεις tag διάφορους φίλους
Μπορεί το Σάββατο να έχει r’n’b πάρτι στο μαγαζί που δουλεύεις αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις tag τους φίλους σου για να το δουν. Είναι σαν να τους κολλάς αφίσα στο πρόσωπο και να τους αναγκάζεις να κυκλοφορήσουν έξω με αυτήν. Ευτυχώς το facebook πλέον σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θα εμφανίζονται τα tagαρισμένα posts στον τοίχο σου.
4. Να σχολιάζεις σε status update φίλου και να μιλάς για σένα
Η αυτοαναφορικότητα μερικών ανθρώπων με κάνει να θέλω να πάω σπίτι τους και να τους βγάλω το ρούτερ από την πρίζα. Δεν γυρνάει ο κόσμος γύρω από σένα και όσο χαζό και αν σου ακούγεται δεν είναι απαραίτητο να αφήσεις σχόλιο αν δεν έχεις να πεις κάτι εποικοδομητικό.
5. Να είσαι αγενής
Αγένεια στα social media, αυτή η μάστιγα- δυστυχώς αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα που δεν λύνεται τόσο απλά. Τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν έσβηνε αυτόματα το ρούτερ σε κάθε υβριστικό, ηλίθιο, ρατσιστικό, έξαλλο, σεξιστικό σχόλιο που έκανε κάποιος, μέχρι τότε τουλάχιστον μπορούμε να αγνοούμε/ μπλοκάρουμε/ διαγράφουμε άτομα που νιώθουν ότι έχουν το δικαίωμα να μιλάνε άσχημα απλά γιατί έχουν πρόσβαση στο internet.
6. Να γράφεις ‘στο κλέβω’
Εντάξει αυτό είναι δική μου παραξενιά, για κάποιο λόγο με εκνευρίζει αφόρητα αυτό το σχόλιο- το βρίσκω περιττό και ανούσιο.
7. Να στέλνεις συνέχεια ειδοποιήσεις για παιχνίδια
Ποιος παίζει ακόμα παιχνίδια στο facebook και γιατί στέλνετε ειδοποιήσεις για έξτρα ζωές; Ποιοι είστε; Παίξτε παιχνίδια στο κινητό σας όπως όλοι οι άνθρωποι.
8. Να κάνεις like τα δικά σου posts
Γιατί; Γιατί το κάνεις αυτό;
9. Να βάζεις δέκα χιλιάδες hashtag
Οκ, καταλαβαίνω ότι θέλεις να μαζέψει αρκετά likes η φωτογραφία σου, τουλάχιστον βάλε σωστά hashtag- τα #καλημέρα #καφεδάκι #στο #μπαλκόνι #με #την #καλύτερη #παρέα, συγνώμη που θα σε στενοχωρήσω αλλά είναι λάθος χρήση.