Όλο το σκοτεινό σχέδιο του υπόκοσμου της διαπλοκής για εκτροπή

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ βρίσκεται το σκοτεινό σχέδιο εκτροπής στο οποίο έχουν καταφύγει ο υπόκοσμος της διαπλοκής, ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται με τον ξένο παράγοντα και τους δανειστές και τα ρετάλια του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που επιδιώκουν την ολική τους επαναφορά στο προσκήνιο.
Το πραξικόπημα στο ΣτΕ αποτελεί ένα μόνο μέρος του βρόμικου σχεδίου εκτροπής που έχει αποκλειστικό στόχο τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Η στρατηγική επιλογή των συνωμοτών δεν περιορίζεται μόνο στην προστασία του επικοινωνιακού βραχίονα του παλιού πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος, δηλαδή στα κανάλια της διαπλοκής, αλλά περιλαμβάνει και νέα… πραξικοπήματα τα οποία στοχεύουν στην αποδόμηση της κυβέρνησης, την αποσταθεροποίηση της πολιτικής ζωής, μέχρι και την εξαγορά βουλευτών για να πετύχουν την πτώση της κυβέρνησης.
Κορυφαία στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την αποδόμηση της κυβέρνησης υλοποιώντας το βρόμικο σχέδιο του παλιού επιχειρηματικού και εκδοτικού κατεστημένου εκτιμούν ότι το σύνολο των πρωτοβουλιών θα πρέπει να εκδηλωθούν μέσα στο επόμενο τετράμηνο.
Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση στα στρατηγεία των συνωμοτών ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας περάσει τη σκόπελο της αξιολόγησης και καταφέρει να μειώσει το δημόσιο χρέος τότε ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα έχουν προοπτική οκταετίας με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για μεγαλόσχημους επιχειρηματίες που βρίσκονται με το ένα πόδι στον Κορυδαλλό εξαιτίας των θαλασσοδανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και των κακουργηματικών διώξεων για ποινικές υποθέσεις.
Το παλιό χρεοκοπημένο μιντιακό και επιχειρηματικό σύστημα δίνει τα ρέστα του.
Για να μπορέσει να διαδοθεί θα πρέπει η χώρα να επιστρέψει και μάλιστα γρήγορα στο παλιό φαύλο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς, της συναλλαγής και της διαπλοκής. Γι΄ αυτό η ενότητα γραμμής ανάμεσα στα τηλεοπτικά κανάλια, τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα και τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος λαμβάνει χαρακτηριστικά μετώπου.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και οι γνωστοί πολιτικοί παλιάτσοι που αποτελούσαν τις εφεδρείες της διαπλοκής έχουν επιστρατευτεί και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Μαζί με τον εσμό της διαπλοκής και του παλιού πολιτικού συστήματος ταυτίστηκαν οι κρατικοδίαιτοι καθηγητές αλλά και οι προνομιούχες συντεχνίες των δικαστών.
Το πραξικόπημα στο ΣτΕ δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
Αυτοί που μάχονται λυσσαλέα την κυβέρνηση είχαν προεξοφλήσει εξ αρχής την απόφαση γιατί γνώριζαν τις ισορροπίες και τις περίεργες διαπλοκές κάποιων επίορκων δικαστών με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Για το ΣτΕ νόμος είναι το δίκιο των νταβατζήδων και των ξένων δανειστών.
Συνταγματικά είναι μόνο τα διατάγματα του Σόιμπλε, οι νόμοι για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και των ΔΕΚΟ στους ξένους τοκογλύφους, το κούρεμα των ομολόγων, η λεηλασία των μισθών και των συντάξεων όλων των εργαζομένων – πλην δικαστών και γενικά τα μνημόνια τα οποία προφανώς προβλέπονται από κάποιες … άγραφες διατάξεις του συντάγματος.
Για το ΣτΕ συνταγματικό ήταν να σκοτώνεται η μισή Ελλάδα στον Μαλιακό για να μην θιγούν τα συμφέροντα κάποιων επιχειρηματιών – για χρόνια είχαν μπλοκάρει το μεγάλο αυτό έργο – και άλλα τερατουργήματα.
Το ΣτΕ έχει τους δικούς του ρυθμούς και τις δικές του πρακτικές στην έκδοση αποφάσεων. Για το πρώτο μνημόνιο έβγαλε απόφαση μετά από ένα χρόνο και έξι μήνες.
Για το ασφαλιστικό η απόφαση ελήφθη μετά από δύο χρόνια και δέκα μέρες.
Για τα ομόλογα οι διασκέψεις, κράτησαν 2 χρόνια, 9 μήνες και 5 ημέρες για να ξεχαστεί το θέμα και να βγάλουν συνταγματικό το κούρεμα.
Για την ΕΡΤ η απόφαση βγήκε σε 11 μήνες και 8 μέρες. Αντίθετα για το ζήτημα που αφορούσε τους βαρόνους της διαπλοκής δηλαδή τα κανάλια η απόφαση βγήκε σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε 3 μήνες και 22 μέρες.
Προφανώς οι κύριοι του ΣτΕ έκριναν ότι τα κανάλια της διαπλοκής είχαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα μνημόνια, τα ομόλογα και τις άλλες υποθέσεις δημόσιου συμφέροντος.
Η σπουδή για άμεση έκδοση απόφασης δείχνει το μέγεθος της διαπλοκής και των παρεμβάσεων εξωθεσμικών κέντρων στη Δικαιοσύνη.