17ο Συνέδριο Εθνικής Αυτογνωσίας | Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ 17ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, με τα 220 σωματεία-μέλη της από όλη τη Χώρα, έχει να παρουσιάσει μια ιστορική πορεία 44 χρόνων, με συνεχή  δημιουργική παρουσία και ουσιαστική προσφορά σε Εθνικά, Ιστορικά, Πολιτιστικά και Κοινωνικά θέματα.  
Η Ομοσπονδία μας, επί 16 χρόνια σε συνεργασία με τα Ποντιακά Σωματεία και τις κατά τόπους Νομαρχίες και Δήμους, διοργανώνει Πανελλήνια Συνέδρια Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία, με την συμμετοχή Ποντιακών Συλλόγων, ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες και πολιτικοί ανάλογα με τη θεματική του Συνεδρίου, παρουσιάζουν αξιόλογες εισηγήσεις.
Τα μέχρι τώρα συνέδρια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Φλώρινα, Σέρρες, Κατερίνη, Καβάλα, Αθήνα, Πειραιά, Ζάλογγο, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ορεστιάδα κ.α.) σημείωσαν  τεράστια επιτυχία και παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Φέτος, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εύξεινου Λέσχη» Ποντίων Ηρακλείου Κρήτης και του Συλλόγου Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία», το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ποντιακών Συλλόγων για την Εθνική Αυτογνωσία, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2016, με θέμα: «Ιστορικές και νομικές παράμετροι της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής».
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Κρήτη, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.
Συμμετέχουν ως εισηγητές: 1)Κασπάρ Καραμπετιάν, Πρόεδρος  Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ευρώπης 2)Θεοδόσιος Κυριακίδης, Θεολόγος, Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας 3)Νικόλαος Μιχαηλίδης, Διδάκτωρ Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Princeton(Αμερική) 4)Σπυρίδων Σφέτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Βαλκανικής Ιστορίας Α.Π.Θ. 5)Δημήτριος Κοτρόγιαννος, Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης  Πανεπιστημίου Κρήτης 6)Ευστάθιος Θεοφανίδης, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου.
Για όλους εμάς, κάθε συνάντηση των Ποντιακών Σωματείων, Ποντίων και φιλοποντίων είναι μια ευκαιρία για να τιμήσουμε και να θυμηθούμε, πως ως απόγονοι εκείνων των Ελλήνων που πριν τρεις χιλιάδες χρόνια διεύρυναν τον Ελληνισμό στα παράλια του Ευξείνου Πόντου, συνεχίζουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες που παραλάβαμε.
Το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 400 αντιπρόσωποι, ποντιακών σωματείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες και πολιτικοί θα αναφερθούν σε θεματικές ανάλογες με την εθνική αυτογνωσία.Η επίσημη τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 21.30 στην αίθουσα δεξιώσεων «Έπαυλη», στο Ηράκλειο Κρήτης και οι εργασίες του Συνεδρίου στις 5 και 6 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis», Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, επικοινωνήστε με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας κα Χριστίνα Σαχινίδου στο τηλ. 6907392426.


                                  ΓΝΩΣΗ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΔΙΚΑΙΩΣΗ


Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ.

      Η Πρόεδρος                                              Η Γενική Γραμματέας


          Χριστίνα Σαχινίδου                                             Βικτώρια Σαββίδου

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
«ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ» ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ «Η ΡΩΜΑΝΙΑ»
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
Τηλ επικ: 6907392426 / 6977455834


Υπό την Αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου