” Άρπα κόλλα” η πρόταση της ΝΔ για τις άδειες. Αυτοαναιρείται στα δύο πρώρα άρθρα

Στο … πόδι ( κυριολεκτικά) είναι γραμμένη η … περιβόητη πρόταση της ΝΔ για τις άδειες λειτουργίας των καναλιών, που υποτίθεται οτι παραδίδει τώρα στον ΠτΔ ο Κυριακος Μητσοτάκης, ή, για να θυμηθούμε και τον “νεοδημοκράτη” Θοδωρή Ρουσσόπουλο … “πους τις συνέγραψε” !!!
Πιο συγκεκριμένα στα δύο πρώτα άρθρα της η πρόταση:
” Αναθέτει στο Ε.Σ.Ρ. τον καθορισμό του αριθμού όλων των ειδών τηλεοπτικών αδειών, μετά από δημόσια διαβούλευση, και προβλέπει την πλήρη αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Αρχή να ζητά τη μη δεσμευτική γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), αλλά και τεχνικές γνώμες ανεξάρτητων εμπειρογνωμώνων.
・ Αναθέτει την αποκλειστική αρμοδιότητα χορήγησης των αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης στο Ε.Σ.Ρ., όχι με πλειοδοτικό διαγωνισμό, αλλά με ξεκάθαρη αδειοδοτική διαδικασία, βάσει αντικειμενικών και διαφανών κριτηρίων, έναντι ενός τιμήματος, ενιαίου για όλους τους παρόχους, υφιστάμενους και νέους, και ενός περιοδικού τέλους χρήσης του φάσματος. Το ύψος του τιμήματος και του περιοδικού τέλους ορίζεται από το Ε.Σ.Ρ…”
Αν όμως το … “ανεξάρτητο” ΕΣΡ που επικαλείται η πρόταση της ΝΔ, αποφασίσει,( όπως αναφέρεται στο εδάφιο 1 του “νόμου” της ΝΔ ) ξανά για 4 αδειες πανελλάδικής εμβέλειας, αλλα μετα ( κατά το εδάφιο 2 του ίδιου “νόμου” ) προκύψουν 10 ενδιαφερόμενοι … πως θα επιβάλει ποιοι θα πάρουν άδεια αφου … δεν κανει διαγωνισμο;;;
Είναι προφανές ότι ο ( ή, οι… ) συντάκτης της πρότασης, εκτός του ότι τη συνεγραψε κυριολεκτικά “στο πόδι”, προεξοφλεί οτι το ΕΣΡ θα αποδεχθεί πλήρως την προταση της ΝΔ για το τηλεοπτικό πεδίο. Άρα η προταση της για πέρασμα όλων των ευθυνών στο ΕΣΡ ειναι προσχηματική καθως το θελει όργανο υλοποίησης του πολιτικού της προγράμματος και οχι ανεξάρτητη Αρχη

Zoe Barns