ΕΚΛΕΙΣΕ: Πότε ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός - Οι επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται – εκτός σοβαρού απροόπτου- ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το altsantiri.gr.
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν σήμερα από τον πρωθυπουργό, μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις στο Μαξίμου.
Σύμφωνα με το altsantiri.gr η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα μετά την απόφαση του ΣτΕ (όποια και αν είναι αυτή), καθώς η τελική ετυμηγορία για τις τηλεοπτικές άδειες θα επηρεάσει καθοριστικά το πολιτικό κλίμα.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται εκτός από τον ανασχηματισμό, οι επεξεργασίες για τη γραμμή άμυνας σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παπά, καθώς και το ενδεχόμενο αναθεώρησης της στρατηγικής στο θέμα της διαπραγμάτευσης.
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία,ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Μιλώντας με δημοσιογράφους από την Ε.Ε.  που επισκέφτηκαν την Αθήνα υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε ότι  εκλογές θα γίνουν στο τέλος του 2019.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός τόνισε με νόημα ότι προτιμά να κερδίζει τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις, υπενθυμίζοντας ότι και στο παρελθόν, τα τελευταία δύο χρόνια, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν τη ΝΔ να προηγείται, αλλά πάντα το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.