Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της28ης Οκτωβρίου και για το έπος που έγραψαν τα ελληνικά στρατεύματα στα βουνά της Αλβανίας το χειμώνα του 1940. Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της Επετείου, ενώ νωρίτερα έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη. Μηνύματα για την Εθνική Επέτειο απηύθυναν η πολιτειακή και η πολιτική ηγεσία.

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος εορτάστηκε στην πρωτεύουσα η επέτειος του "ΌΧΙ".

Για την ανάγκη της ενότητας και εθνικής ομοψυχίας του ελληνικού λαού, έκαναν λόγο η υπουργός Παιδείας αλλά και βουλευτές που παρέστησαν στην παρέλαση.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, αφού συνεχάρη τα παιδιά, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της. Προϋπόθεση όμως γι' αυτο, πρόσθεσε, είναι να προτάξουμε το συλλογικό του ατομικού συμφέροντος, το εθνικό του κομματικού.
"Σε όλα τα επίπεδα να επιτευχθεί δημοκρατική συνεννόηση. Κυρίως αυτό πρέπει να συμβεί στην Παιδεία. Εμείς προχωρούμε στο νέο Λύκειο, στο νέο σχολείο στο νέο Πανεπιστήμιο, για να δώσουμε τα εφόδια στα παιδιά μας" υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.
Ο Γρηγόρης Νιώτης, εκ μέρους της Βουλής, ανέφερε ότι οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από το '40, που ο ελληνικός λαός ήταν ενωμένος με πνεύμα αυτοθυσίας. Και σήμερα είναι εν κινδύνω η χώρα και οφείλουμε να αντλήσουμε από τα διδάγματα εκείνης της εποχής, πρόσθεσε.
Η Ελίζα Βοζενμπεργκ, από πλευράς ΝΔ, αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει πολλά με σοβαρότητα και ευθύνη.
Εκ μέρους του ΛΑΟΣ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι η χρονιά που έρχεται είναι κρίσιμη και δύσκολη, αλλά ο ελληνικός λαός ενωμένος θα τα καταφέρει.
Στην παρέλαση συμμετείχαν μαθητές από 12 δημοτικά, 11 γυμνάσια, 10 λύκεια, 5 ιδιωτικά λύκεια, φοιτητές από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ομάδα παιδιών από τους Special Olympics και δύο σώματα προσκόπων και οδηγών.
Πριν από την παρέλαση, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Το πρωί έγινε δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

"Ένα μέλλον με αξιοπρέπεια για τους νέους"

Στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα μας επικεντρώνονται τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τονίζουν ότι οι μάχες που δίνουμε είναι δύσκολες, επισημαίνοντας την ανάγκη να απαλλαγούμε το συντομότερο από δάνειες δυνάμεις και επιτηρητές.

"Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και το πέρασμα απέναντι το οφείλουμε στους σημερινούς 18άρηδες που ξεκινούν το ταξίδι με το βάρος του χρέους στην πλάτη τους. Καλούνται να πληρώσουν έναν λογαριασμό για τον οποίο δεν έχουν καμία ευθύνη. Όσο πιο γρήγορα τους απαλλάξουμε από αυτό το άχθος, τόσο πιο γρήγορα θα ησυχάσει η συλλογική συνείδηση" αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
"Σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης, που βιώνουμε όλοι μας, καλούμαστε να συμπορευθούμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την έξοδο από τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα. Έχουμε πράγματι να δώσουμε μάχες δύσκολες, που όμως, αν τις δώσουμε όλοι μαζί, θα βγούμε πιο δυνατοί από την παρούσα κρίση" σημειώνει ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.
"Και πάλι σήμερα, όπως τότε, το διακύβευμα είναι πολύτιμο. Είναι η ανεξαρτησία της χώρας μας από δάνειες δυνάμεις και επιτηρητές, η αξιοπρέπεια των Ελλήνων και των Ελληνίδων, είναι η δυνατότητά μας να ορίζουμε τη μοίρα μας και να δημιουργούμε το μέλλον μας με τις δικές μας δυνάμεις. Ήδη αυτή τη μάχη έχουμε αρχίσει να την κερδίζουμε. Με κόπο, θυσίες και μεγάλες δυσκολίες", αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός κι εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι "όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας, έτσι και σήμερα, η Ελλάδα θα τα καταφέρει".
"Τιμούμε σήμερα το έπος του '40. Εκείνους που δεν δίστασαν να δώσουν ακόμη και τη ζωή τους, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την εθνική περηφάνια. Εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους και διδασκόμαστε από την Ιστορία μας. Και αυτό ισχύει, όσο ποτέ άλλοτε, στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε" αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι ο λαός έχει μεγάλη δύναμη, αρκεί να οργανωθεί και να δράσει ενάντια στους δυνάστες του, τα αστικά κόμματα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ. Μπορεί να νικήσει τη μοιρολατρία και να εξουδετερώσει τα σχέδια και τους μηχανισμούς που στοχεύουν στην υποταγή του.
"Το 1940 μας χτύπησαν με "στούκας και ερπύστριες". To 2010 μας χτυπάνε με spreads και μίζες. Τότε η Ελλάδα σήκωσε το ανάστημά της. Ήρθε η ώρα να το κάνει και τώρα. Φτάνει η καταπίεση και η εκμετάλλευση του Ελληνικού λαού" τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
"Η κάθε εποχή χρειάζεται τα δικά της ΟΧΙ, Σήμερα λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, ΟΧΙ στο μνημόνιο της κοινωνικής και οικονομικής χρεοκοπίας" σημειώνει ο ΣΥΝ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια