Διαβούλευση για τις πράσινες θέσεις και τα τρόφιμα στην Agrotica


Οι πράσινες θέσεις για τη γεωργία και τα τρόφιμα
Ανοιχτή εκδήλωση διαβούλευσης
με κοινωνικούς, παραγωγικούς φορείς και οργανώσεις
Agrotica, Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου
Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», Αίθουσα D,  17:00 μ.μ., 

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου,  στη Θεσσαλονίκη,  στo πλαίσιο της AGROTICA,   η θεματική ομάδα για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα των Οικολόγων Πράσινων διοργανώνει την πρώτη μιας σειράς συναντήσεων σε όλη τη χώρα  με  φορείς από το συνεταιριστικό χώρο, τη βιολογική γεωργία, τα δίκτυα παραγωγών-καταναλωτών, τις κλαδικές παραγωγικές
οργανώσεις, την επιστημονική κοινότητα, τις καταναλωτικές και οικολογικές οργανώσεις, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην διαβούλευση για τη διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος σε τοπικό και εθνικό επίπεδο καταθέτοντας τις απόψεις και ιδέες τους για όλα τα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον χώρο.


Ο ρόλος της γεωργίας είναι κομβικός, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις  σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της χώρας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν ένας τομέας πάνω στον οποίο θα πρέπει να στηριχτεί μια διαφορετική πολιτική, μια πολιτική  που δεν ασκήθηκε  ούτε στο παρελθόν αλλά δυστυχώς ούτε σήμερα.


Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των θέσεων των Οικολόγων Πράσινων για την Γεωργία και τα Τρόφιμα  εγκαινιάζεται μια διαδικασία ανοικτής  διαβούλευσης της Πράσινης πρότασης για την γεωργία και τα τρόφιμα και επιχειρείται μια ευρύτερη σύνθεση και προσέγγιση με εμπλεκόμενους φορείς και οργανώσεις,  στην προσπάθεια συνδιαμόρφωσης ενός πλαισίου το οποίο θα αντανακλά τις σημερινές συνθήκες και θα  αντιμετωπίζει τα προβλήματα,  δίνοντας λύσεις στα αδιέξοδα του αγροδιατροφικού τομέα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια