Τέλος στον εφιάλτη των απαχθέντων αστυνομικών

Τέλος στον εφιάλτη που έζησαν στα μπουντρούμια του Αττίλλα οι τρείς αστυνομικοί της τροχαίας που απήχθηκαν στη νεκρή ζώνη στη Λουρουτζίνα. 7 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επέβαλαν στον κάθε ένα τα ψευδοδικαστήρια, ενώ τέθηκαν αντιμέτωποι και με ποινές φυλάκισης.





Οι 3 αστυνομικοί της τροχαίας παραδόθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη και πέρασαν μετά από 48 ώρες, ξανά στις ελεύθερες περιοχές.

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, τα συγγενικά τους πρόσωπα ξέσπασαν και μίλησαν για παρωδία ενώπιον των ψευδοδικαστηρίων.

Λίγο πρίν, είχε γραφτεί το φινάλε του εφιάλτη που έζησαν στα κατοχικά μπουντρούμια, με την επιβολή προστίμων από τα 2 ψευδοδικαστήρια όπου οδηγήθηκαν διαδοχικά.
Πρώτα βρέθηκαν ενώπιον στρατιωτικού ψευδοδικαστηρίου, το οποίο τους επέβαλε πρόστιμο δέκα χιλιάδων Τουρκικών λιρών, ή ποινή φυλάκιση τριών μηνών για το αδίκημα της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή, καθώς φέρονται να παραδέχθηκαν ότι μπήκαν κατά λάθος στη λουρουτζίνα, έχοντας την εντύπωση ότι βρίσκονταν στην Ποταμιά.
Αμέσως μετά, οδηγήθηκαν ενώπιον πολιτικού ψευδοδικαστηρίου, όπου τους επιβλήθηκε νέο πρόστιμο 6 χιλιάδων Τουρκικών λιρών για παράνομη οπλοκατοχή και μεταφορά πυρομαχικών.
Κατηγορήθηκαν και για ξυλοδαρμό του 19χρονου, μεγαλέμπορου ηρωίνης και πληροφοριοδότη των μυστικών υπηρεσιών της κατοχικής κυβέρνησης, και δεσμεύτηκαν με εγγύηση άλλων 5 χιλιάδων τουρκικών λιρών.
Σύνολο 16 χιλιάδες στον κάθε ένα, ή 7 χιλιάδες ευρώ.
Ενώπιον των ευθυνών τους έθεσε τα Ηνωμένα Έθνη ο σύνδεσμος αστυνομικών Κύπρου, κατηγορώντας τα ότι βοήθησαν στη σύλληψη των τριών αστυνομικών.
Το περιπολικό, η μοτοσικλέτα και ο εξοπλισμός κατασχέθηκαν με απόφαση του ψευδοδικαστηρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν μάλιστα ότι σε κάποια στιγμή θα τεθούν σε πλειστηριασμό.
Με ανακοίνωσή τους όλα τα   κόμματα καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την παράνομη σύλληψη και κράτηση των τριών αστυνομικών, ενω στα αρμόδια θεσμικά όργανα έθεσαν το θέμα οι ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους και Τάκης Χατζηγεωργίου.
cytoday.eu

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια