42ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

42ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ 28/6-3/7/2014

Ξεκίνησε  το Σάββατο 28 Ιουνίου το 42ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α΄Εθνικής, που γίνεται  στο Ρίο Αχαΐας από 28/6 έως και 03/7/2014 με τον  Εθνικό  Αλεξανδρούπολης να συμμετέχει μετά από 25 χρόνια στο συγκεκριμένο θεσμό.
Στο πρωτάθλημα μετέχουν 32 ομάδες από όλη την Ελλάδα,.
Το σύστημα των αγώνων είναι ελβετικό 7 γύρων,  η σύνθεση των ομάδων 10μελής , ενώ συμμετέχουν σε αυτήν 4 ελεύθερες σκακιέρες, (1) από την κατηγορία γυναικών, (1) από την κατηγορία νεανίδων 16ετών, (1) από την κατηγορία κορασίδων 14ετών, (1) από την κατηγορία νέων ανδρών –γυναικών 20ετών, (1) από την κατηγορία παίδων-κορασίδων 16ετών, (1) από την κατηγορία παμπαίδων - παγκορασίδων 12ετών .
Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αγωνίζονται οι καλύτεροι αθλητές της χώρας σε όλες τις ηλικίες καθώς και αρκετοί ισχυροί διεθνείς σκακιστές και σκακίστριες.
Να αναφέρουμε ιστορικά για την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης η Α΄ Εθνική δεν είναι κάτι το άγνωστο.
Στην δεκαετία του 1980 ο Εθνικός έπαιζε στην Α΄ Εθνική και ήταν την περίοδο εκείνη  στις πέντε κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος .  
Αρχές του 1990 έκλεισε το τμήμα σκάκι του Εθνικού και επανιδρύθηκε το 2010.
Το 2011 μπήκε στο πρωτάθλημα και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να ανέβει δύο κατηγόριες την  Γ΄– Β΄ και  σήμερα να αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα της  Α΄ Εθνικής.
Ο πρώτος στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στην A΄ Εθνική .

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί τα καταστήματα της πόλης,  για την πολύ σημαντική υποστήριξη που προσέφεραν στα πέντε ανήλικα παιδία της Ομάδας,  για την διαμονή των έξι διανυκτερεύσεων  στο Ρίο της Πάτρας στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής :  το «ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΕΒΡΟΥ»,   «ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΜΥΛΟΣ»,  «Κ. ΚΡΟΜΥΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΗ ΑΒΕΕ», «ΤΑΦΑΝΙΔΗΣ ΑΠ. ΔΟΜΗΣΗ &  ΣΙΑ ΟΕ»,  «ΔΕΛΚΟΥ ΣΜΑΡΩ», «ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ & ΣΙΑ ΟΕ»,  «ΚΑΦΕ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ», «ΤΑΡΤΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ», «GELATERIA CIOCCOLATO ΙΤΑΛΟΣ», «ΛΑΔΟΚΟΛΑ ΚΑΝΑΒΙΔΗΣ» .         

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια