Ο Μηλιός, η αυτοδυναμία και η… Μαρία Αντουανέτα

Τη λύση των… δεύτερων εκλογών προκρίνει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρθει μεν πρώτο στις επόμενες εθνικές εκλογές, αλλά χωρίς αυτοδυναμία.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την τακτική των ηχηρών διαφοροποιήσεων από την επίσημη «γραμμή» της ηγεσίας του κόμματος, καθώς με άρθρο του στην «Αυγή», απορρίπτει τις συνεργασίες με ανεξάρτητους βουλευτές, με το «Ποτάμι», τη ΔΗΜΑΡ και την «Ελιά», ενώ αποκαλεί την τελευταία ως «γκροτέσκ εκδοχή της Μαρίας Αντουανέτας».

«Το δίλημμα αυτοδυναμία ή συνεργασίες στην πραγματικότητα αποτελεί μια μετωνυμία του διλήμματος: Διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους με δεδομένη την κατάργηση του Μνημονίου ή σταθεροποίηση της σημερινής κατάστασης με μικρές περιθωριακές βελτιώσεις;», γράφει ο Μηλιός, και συνεχίζει: «Η δεύτερη θέση είναι αυτή που εκφωνείται σε διάφορες αποχρώσεις από τις δυνάμεις που αυτοπαρουσιάζονται ως δυνάμει σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜ.ΑΡ. καθιστά σαφή τη θέση της ψηφίζοντας "παρών" για τον κ. Στουρνάρα, ανεξάρτητοι βουλευτές ψηφίζουν υπέρ της διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, το Ποτάμι επιτίθεται συνεχώς στη στρατηγική αναδιανομής του ΣΥΡΙΖΑ και είναι στην ίδια ευρωομάδα με το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ - Ελιά είναι η γκροτέσκ εκδοχή της Μαρίας Αντουανέτας. Είναι προφανές ότι συνεργασία με οποιαδήποτε από αυτές τις δυνάμεις σημαίνει μια άλλη διαπραγμάτευση από αυτήν για την οποία μας ψήφισαν οι πολίτες».

Και, στην κατάληξη του άρθρου του, «ξορκίζει» απολύτως τις συνεργασίες με άλλα κόμματα γράφοντας: «Η εκφώνηση λόγου υπέρ αυτών των συνεργασιών είναι ένα σήμα στην κοινωνία το οποίο μόνο κακό μπορεί να μας κάνει. Είναι μεγάλη ανάγκη να επιμείνουμε στη στρατηγική της πολιτικής αυτοδυναμίας για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την ανατροπή υπέρ των κοινωνικά αδύναμων».

matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια