Ο ΑΠΟΚΔΑ και ο ΜΓΣ Εθνικός σας προσκαλούν στην ημερίδα - συζήτηση που διοργανώνουν την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:00 - 13:00 στο Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Αλεξ/πολης με θέμα: Βελτίωση της λειτουργίας των αθλητικών σωματείων και αξιολόγησή τους από το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό.
Ομιλητές: Γιώργος Γκανάτσιος, Διευθυντής Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου , Γενικός γραμματέας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού Αναψυχής (ΕΛ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.).
Δημήτρης Γαργαλιάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής, ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ, ειδικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ και ΜΓΣ Εθνικού
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ
Ο Γιώργος Γκανάτσιος γεννήθηκε στα Γεράνεια Ελασσόνας το 1965. Είναι κάτοχος βασικού πτυχίου στη Φυσική Αγωγή και μεταπτυχιακού τίτλου Master στην Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού. Εργάζεται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 1984-1988 στο δήμο Θεσσαλονίκης (ως γυμναστής). Από το 1988 υπεύθυνος του Γραφείου Αθλητισμού του Δήμου Ευόσμου και από το 2004 είναι Προϊστάμενος του Τμήματος, Αθλητισμού & Νεολαίας. Από το 1993 μέχρι το 2006 ανέλαβε και τη Διεύθυνση του ΔΑΚ Ευόσμου.
Διετέλεσε στέλεχος οργανωτικών επιτροπών πανελληνίων και διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και Προϊστάμενος Υπηρεσίας Αθλητών Ποδοσφαίρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Συντονιστής του 3ου (2002) και 7ου (2006) Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕλλΕΔΑ. Συντονιστής και εισηγητής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης κυρίως αθλητικής διοίκησης (1991 - σήμερα).
To 2005 βραβεύτηκε από την ΕλλΕΔΑ ως «Αθλητικός Μάνατζερ» της χρονιάς. Παρουσίασε εισηγήσεις, διαλέξεις και επιστημονικές εργασίες σε ημερίδες και συνέδρια, ενώ υπήρξε υπεύθυνος έκδοσης του αθλητικού περιοδικού «Αθλητικός Εύοσμος». Εξέδωσε το βιβλίο «ο Αθλητισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» (2008), και συμμετείχε στην έκδοση του βιβλίου «Δομή και Οργάνωση του Ελληνικού Αθλητισμού» (2006). Συντονιστής εγκατάστασης αγώνων ποδοσφαίρου της super league (2007-σήμερα).
Με απόφαση του Δ.Σ. του Εθνικού ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Δημήτρης Γαργαλιάνος, αναλαμβάνει ειδικός σύμβουλος σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του σωματείου.
Ο Dr.Δημήτρης Γαργαλιάνος είναι ειδικός σε θέματα οργάνωσης του αθλητισμού, με μεγάλη διεθνή εμπειρία πάνω στο χώρο.
Δρ. Δημήτρης Γαργαλιάνος – Συνοπτικό βιογραφικό
Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 20 Ιουνίου 1959. Το Μάιο του 1973 άρχισα να ασχολούμαι με τον κλασικό αθλητισμό, όπου διακρίθηκα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε όλες τις κατηγορίες ηλικιών (παίδες, μαθητές, έφηβους, νέους, άνδρες) στα 110μ. εμπόδια. Το 1979, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πανεπιστημίων στο Mexico City, τραυματίστηκα σοβαρά. Επανήλθα το 1981, αλλά με επιδόσεις όχι το ίδιο καλές.
Συνειδητοποιώντας ότι ο τραυματισμός μου ήταν αποτέλεσμα της γενικότερης κακής οργάνωσης του Ελληνικού αθλητισμού, αποφάσισα να πραγματοποιήσω σχετικές σπουδές, ώστε να μπορέσω συμβάλλω ουσιαστικά στην αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών των διοικητικών στελεχών προς τους αθλητές. Έτσι, μετά την αποφοίτησή μου από την ΕΑΣΑ Θεσσαλονίκης, και με υποτροφία από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πήγα στις ΗΠΑ, όπου σπούδασα «Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού» σε επίπεδο Master, στο Springfield College της Μασαχουσέτης, σε μια εποχή που το αντικείμενο ήταν τελείως άγνωστο στην Ελλάδα.
Επιστρέφοντας υπηρέτησα στον Ελληνικό στρατό (Αύγουστος 1983 – Φεβρουάριος 1985).
Εργάστηκα στο ΣΕΓΑΣ ως τεχνικός σύμβουλος επιμόρφωσης (Οκτώβριος 1985 - Αύγουστος 1986) και ως τεχνικός σύμβουλος επιμόρφωσης και στατιστικής (Σεπτέμβριος 1986 - Μάιος 1990).
Το Νοέμβριο του 1987, έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Αθήνας (όπου πήρα την 1η θέση). Αποφοίτησα το 1992.
Τον Οκτώβριο του 1990, πήγα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπου μέχρι το Μάιο του 1992 εργάστηκα στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και συνέβαλλα ουσιαστικά στη διοργάνωση της Διάσκεψης των Υπουργών Αθλητισμού των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Ρόδος, Μάιος 1992). Στη Διάσκεψη αυτή ψηφίστηκε ο Νέος Ευρωπαϊκός Χάρτης για τον Αθλητισμό, στο Άρθρο 7 του οποίου συμπεριλήφθηκε μετά από εισήγησή μου η υπογραμμισμένη πρόταση:
« .....such support will include aspects related to the identification of talent, to balanced education while in training institutes, and to a smooth integration into society through development of career prospects during and after sporting excellence».
Το Μάιο του 1992, διεκδίκησα τη θέση του Λέκτορα στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την οποία και είχα την τιμή να καταλάβω μετά από τη θετική ψήφο των μελών της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος.
Το Δεκέμβριο του 1993, μαζί με άλλους συναδέλφους, συνέβαλλα στη δημιουργία της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης του Αθλητισμού (ΕλλΕΔΑ), της πρώτης στην Ελλάδα ακαδημαϊκής, μη κερδοσκοπικής ένωσης επιστημόνων με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού», της οποίας διετέλεσα πρόεδρος μέχρι το Σεπτέμβριο του 1999, αντιπρόεδρος μέχρι το Νοέμβριο του 2003 και Γενικός Γραμματέας μέχρι το Δεκέμβριο του 2013.
Τον Ιούνιο του 1995, η Γενική Συνέλευση του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ αποδέχτηκε σχετική πρότασή μου και δημιούργησε το 1ο ακαδημαϊκό πρόγραμμα στη χώρα σε επίπεδο δευτερεύουσας ειδικότητας στο αντικείμενο της «Οργάνωσης & Διοίκησης του Αθλητισμού».
Το Μάιο του 1996, ολοκλήρωσα τη διδακτορική μου διατριβή με θέμα: «Ο αθλητισμός ως μέσο διεθνών σχέσεων της Ελλάδας».
Τον Οκτώβριο του 1996, οργάνωσα στη Θεσσαλονίκη το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητισμού της ΕλλΕΔΑ.
Τον Ιούνιο του 1997, εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της ΕλλΕΔΑ με θέμα: «Αθλητικό Μάνατζμεντ» (Αθλότυπο), στην υλοποίηση του οποίου συνέβαλλα καθοριστικά.
Το Μάιο του 1998, η Γενική Συνέλευση του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ με εξέλεξε επί θητεία Επίκουρο Καθηγητή στο αντικείμενο της «Οργάνωσης & Διοίκησης του Αθλητισμού».
Τον Ιούνιο του 1998, πήγα στο Sydney, Αυστραλία, όπου μέχρι τον Οκτώβριο του 2000 εργάστηκα για την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (SOCOG), με σκοπό να πάρω γνώσεις και εμπειρίες και να τις μεταφέρω στην Αθήνα, στην οποία την 7η Σεπτεμβρίου 1997 είχε ανατεθεί η οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί:
Οργάνωσα ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Master) στην «Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού», το οποίο έθεσε υπό την αιγίδα της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Το ακαδημαϊκό μέρος του προγράμματος έγινε στο UTS, ενώ η πρακτική εκπαίδευση των 69 Ελλήνων που συμμετείχαν ήταν διάρκειας 16 μηνών και πραγματοποιήθηκε στη SOCOG. Τα έξοδα των σπουδών τους κατέβαλλε το Ελληνικό Υπουργείο Αθλητισμού. Το πρόγραμμα αυτό ήταν το πρώτο του είδους του τόσο για την Ελληνική πραγματικότητα, όσο και για το Ολυμπιακό Κίνημα.
Πήρα ένα Graduate Diploma στην «ΟργανωτικήΕπικοινωνία» από το University of Technology, Sydney (UTS).
Το Σεπτέμβριο του 1998, εκδόθηκε το 1ο προσωπικό μου βιβλίο με θέμα: «Αθλητισμός και εξωτερική πολιτική» (Παπαζήσης).
Από τον Ιούνιο του 2001 μέχρι το Μάιο του 2002, εργάστηκα στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» ως Σύμβουλος Σχεδιασμού & Λειτουργίας, στο Τμήμα Επικοινωνίας, Τύπου & ΜΜΕ, με αρμοδιότητα τη δημιουργία και λειτουργία μιας διαδικασίας εκπαίδευσης στελεχών της Εταιρείας για να την εκπροσωπούν σε εκδηλώσεις που οργανώνουν φορείς της χώρας.
Το Δεκέμβριο του 2001, εκδόθηκε το 2ο βιβλίο της ΕλλΕΔΑ με θέμα: «Αθλητικό Μάνατζμεντ - Διεπιστημονική Προσέγγιση» (University Studio Press), στην υλοποίηση του οποίου συνέβαλλα καθοριστικά.
Το Φεβρουάριο του 2002, εργάστηκα για τη United States Olympic Committee στο πλαίσιο της υποστήριξης της ομάδας των ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Salt Lake City.
Το Μάιο του 2001, η Γενική Συνέλευση του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ ψήφισε τη μονιμοποίησή μου στη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στο αντικείμενο της «Οργάνωσης & Διοίκησης του Αθλητισμού».
Το Μάιο του 2003, ολοκληρώθηκαν οι σημειώσεις που συνέγραψα σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Αθήνας Δρ. Γιάννη Αυθίνο με τίτλο: «Οργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων».
Από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι το Δεκέμβριο του 2004, εργάστηκα για την United States Olympic Committee (USOC) ως Athens Liaison για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το ίδιο χρονικό διάστημα συνεργάστηκα με την Παγκόσμια Ένωση Olympians (WOA), την Ελληνική Ένωση Olympians (ΕΣΟΑ) και τη VISA για τη δημιουργία του VISA Olympians Reunion Center.
Τον Απρίλιο του 2006, εκδόθηκε το 3ο βιβλίο της ΕλλΕΔΑ με θέμα: «Δομή και Οργάνωση του Ελληνικού Αθλητισμού» (Κλειδάριθμος), στην υλοποίηση του οποίου συνέβαλλα καθοριστικά.
Το Μάιο του 2006, εκδόθηκε το 2ο βιβλίο μου με θέμα: «Αθλητικές Εγκαταστάσεις» (Κλειδάριθμος), το οποίο συνέγραψα με τους Ιωάννη Αυθίνο και Peter Farmer.
Το Δεκέμβριο του 2007, εκδόθηκε το 3ο βιβλίο μου με θέμα: «Αθλητισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», το οποίο συνέγραψα με το Γιώργο Γκανάτσιο.
Το Μάιο του 2010, η Γενική Συνέλευση του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ με εξέλεξε στη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στο αντικείμενο της «Οργάνωσης & Διοίκησης του Αθλητισμού».
Τον Ιούλιο – Αύγουστο 2012 συμμετείχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ως μέλος της ομάδας υποστήριξης χορηγών της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Πάλης.
Από την αρχή της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας: α) παρακολούθησα αρκετά συνέδρια / σεμινάρια / ημερίδες για δική μου επιμόρφωση, β) ήμουν ομιλητής σε πολλά Ελληνικά και διεθνή συνέδρια / σεμινάρια / ημερίδες όπου παρουσίασα επιστημονικές εργασίες και γ) άρθρα μου δημοσιεύτηκαν σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά και μη περιοδικά.
--
Ναϊτίδης Ιωάννης
Δημοτικός ΣύμβουλοςΔημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης
0 Σχόλια
Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου