Ποιοί και γιατί μεθοδεύουν την αποπομπή της Ρ. Μακρή απο την ολομέλεια της Βουλής;

Την ώρα που η δημοσιογραφική έρευνα του Hot Doc φέρνει στοιχεία στο φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ότι ο πρώην Αεροπαγίτης και σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου κατέθεσε ψευδή δήλωση πόθεν έσχες, ενώ συγχρόνως μια καταγγελία για τον ίδιο “θάφτηκε” στα συρτάρια του υπουργείου του από το καλοκαίρι του 2008, μεγάλη μερίδα βουλευτών στην “καλοκαιρινή” Βουλή ζητούν να τιμωρηθούν όσοι συνάδελφοι τους ζητούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για το ξεπούλημα της χώρας. Την ίδια ώρα, παρόλο που οι ίδιοι βουλευτές γνωρίζουν μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ήταν αυτός που δεν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που περιέγραφε χρηματισμό του πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, την κράτησε επί μήνες στο συρτάρι του και την επέστρεψε στον Άρειο Πάγο, δήθεν για νομικό έλεγχο, επιμένουν να βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Επιλέγουν, επίσης, να διαρρέουν, πιθανώς για εκφοβισμό, στα “ελεγχόμενα” ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται ότι συνάδελφοι τους που εμποδίζουν το ξεπούλημα της χώρας, απλά θα αποπέμπονται.

Οι δικογραφίες κατά υπουργών δεν ανοίγουν στην “θερινή” Βουλή

Χτες, μετά τη πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την “Μικρή ΔΕΗ”, με προεδρεύων τον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο, ξεκίνησε και η διαρροή πληροφοριών προς τα συστημικά μέσα και συγκεκριμένα προς τον όμιλο Ψυχάρη που αφορούσε στην ειλημμένη απόφαση για τιμωρία της Ραχήλ Μακρή με την αποπομπή της από την Ολομέλεια της Βουλής και με το αιτιολογικό ότι η βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλά και συμπεριφέρεται απρεπώς.

Στο μεταξύ, ανάμεσα στις δικογραφίες κατά υπουργών ή βουλευτών που έχουν πάει στη Βουλή και με τον...γνωστό τρόπο που αναφέραμε παραπάνω έχουν επιστρέψει στον Άρειο Πάγο, υπάρχει και αυτή που αφορά τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη. Δηλαδή, τον άνθρωπο που με την υπογραφή του η ΔΕΗ θα μπορέσει να πουληθεί. Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες η δικογραφία για τον κ. Μανιάτη έφθασε πριν από έξι μήνες στη Βουλή και το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, αλλά κρίθηκε “σωστό” να γυρίσει και πάλι πίσω στον Άρειο Πάγο με το αιτιολογικό πως θα πρέπει να γίνουν κάποιες...διορθώσεις. Ωστόσο, έξι μήνες μετά η δικογραφία φτάνει και πάλι στη “θερινή” Βουλή, χωρίς όμως να μπορούν να την πάρουν βάση κανονισμού στα χέρια τους οι βουλευτές, για να δουν ποιον και τι αφορά καθώς βρίσκονται σε λειτουργία ως γνωστόν τα θερινά τμήματα. Τι σημαίνει όμως πρακτικά αυτό; Ότι έστω και αν υπήρχε αίτημα της ασυλίας του κ. Μανιάτη βάση των όσων θα γίνονταν γνωστά από την δικογραφία εις βάρος του, τότε και θα μπλοκάρονταν η πώληση της ΔΕΗ. Τώρα όμως που κανείς δεν μπορεί να πάρει στα χέρια του την εν λόγω δικογραφία, παρά μόνο μπορεί να την δεί με δυο υπαλλήλους της Βουλής πάνω από το κεφάλι του, μπορεί και να ξεπουληθεί η ΔΕΗ.

Ενοχλείς και δεν συμφωνείς στο ξεπούλημα; Θα αποπέμπεσαι...

Η κα. Μακρή, τις τελευταίες μέρες έχει ενοχλήσει αρκετά, όχι με ύβρεις ή παραλογισμούς, αλλά με τον πολιτικό της λόγο και τις παρεμβάσεις της σε διάφορα θέματα που συζητούνται στα θερινά τμήματα της Βουλής και που θα πρέπει να ψηφιστούν έστω και αν προσβάλλουν τους Έλληνες πολίτες ή βλάπτουν την χώρα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά στον τουρισμό η βουλευτής των ΑΝΕΛ με την παρέμβαση της έκανε λόγο για εξυπηρετήσεις συμφερόντων συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων που τυγχάνει σε κάποιες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους να έχουν και συγγενικούς δεσμούς με πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Την επόμενη μέρα της συζήτησης για τον Τουρισμό σημειώθηκε και ένα οξύτατο επεισόδιο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανάμεσα στον πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Βλάχο, την βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή και τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή. Η Επιτροπή συζητούσε για τις λαϊκές αγορές και η βουλευτής της ΝΔ όταν είπε ότι “τα πειθαρχικά συμβούλια έκαναν χρόνια να βγάλουν αποφάσεις για λαμόγια και παιδεραστές δημόσιους υπαλλήλους”, η κα. Μακρή αντέδρασε, όπως ήταν αναμενόμενο εντόνως και αφού έκανε λόγο για τοποθέτηση - ντροπή ζήτησε από την Φωτεινή Πιπιλή να πάρει πίσω τους χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας μάλιστα η βουλευτής των ΑΝΕΛ “λαμόγια” τους βουλευτές της κυβέρνησης. Αυτό ήταν ένα ακόμη επεισόδιο, ωστόσο, που ενόχλησε την αισθητική των υπόλοιπων βουλευτών στην συγκεκριμένη επιτροπή και φυσικά του Προέδρου της, Γιώργου Βλάχου.

Πρακτικά συνεδριάσεων Βουλής και...ψυχασθένεια

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, που αντέδρασαν απέναντι στις πολιτικές τοποθετήσεις της Ραχήλ Μακρή κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου για την ΔΕΗ, όπως για παράδειγμα η κα. Νίκη Φούντα που έκανε λόγο για παραλήρημα και ψυχασθένεια της βουλευτή των ΑΝΕΛ και ακολούθως αποχώρησε, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμοστούν οι διατάξεις του Κανονισμού του Κοινοβουλίου, που προβλέπουν την επιβολή ποινών σε όσους βουλευτές επιδεικνύουν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr στα επίσημα πρακτικά της επιτροπής δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο το παραμικρό που να εκθέτει την Ραχήλ Μακρή ή που να μπορούν να πατήσουν πάνω για να την αποπέμψουν και τελικά να την απομακρύνουν από την συζήτηση στο προσκήνιο και τα όσα μεθοδεύονται στο παρασκήνιο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Και αυτό γιατί όπως πληροφορούμαστε οι υπάλληλοι της Βουλής πήραν εντολή να διαγράψουν τα πάντα στα πρακτικά των συγκεκριμένων συνεδριάσεων.

Η αλήθεια είναι ότι δε θέλουμε να πιστέψουμε το ενδεχόμενο να υπάρχει μυστική συμφωνία ανάμεσα στον όμιλο Ψυχάρη και κυβερνητικά στελέχη, ώστε να χτυπήσουν με δημοσιεύματα τη Ραχήλ Μακρή (αυτή τη φορά για τη συμπεριφορά της μέσα στο κοινοβούλιο), επιδιώκοντας την αποπομπή της από τη Βουλή. Αλλά δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε. Εύλογα όμως θα αναρωτηθεί κανείς γιατί να φοβούνται τόσο πολύ στην κυβέρνηση τη Ραχήλ Μακρή, μία απλή βουλευτή του έβδομου σε δυναμικότητα (βάσει των ευρωεκλογών) κόμματος στη χώρα. Η απάντηση ίσως κρύβεται στις αποκαλύψεις που φαίνεται διατεθειμένη να κάνει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη «μικρή ΔΕΗ»…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια