Γιατί τo να είσαι τσoύλα … δεν είναι κακό !

-Είσαι γυναίκα;
-Κάνεις πολύ σεξ;
Αν η απάντηση σε αυτές τις δύο ερωτήσεις είναι «ναι», τότε κάποιος, κάπου, ίσως να σε λέει τσούλα.
Ως “τσούλα” ορίζεται η ανήθικη γυναίκα και είναι συνώνυμο της πόρνης. Προέρχεται από το ισπανικό chula που σημαίνει όμορφη. Στα λιμάνια chulas αποκαλούσαν τις πόρνες και οι Ελληνες ναυτικοί έφεραν αυτον τον όρο εδώ ως συνώνυμο της πουτ@νι@ς.

Η λέξη “κόλλησε” στις γυναίκες που απλά τους άρεσε πολύ το σεξ, είχαν πολλούς γκόμενους ή κεράτωναν αυτούς που είχαν. Επίσης στις μέρες μας αρκετές φορές, η λέξη τσούλα αποδίδεται… γενναιόδωρα σε κάθε γυναίκα που τολμά να μιλήσει ανοιχτά για το σεξ.

Βρώμικη τσούλα…
Κυρίως στα αγγλικά όταν χρησιμοποιούν τη λέξη “τσούλα”, προσθέτουν μπροστά και το “βρώμικη” για να δώσουν περισσότερη έμφαση. Συχνά γρήγορα βάζουν αυτήν την “ταμπέλα” σε μια γυναίκα που έχει πάει με αρκετούς άντρες και κάνει σεξ έτσι απλά για την ευχαρίστησή της και όχι επειδή ψάχνει άντρα για να παντρευτεί. Ο ίδιος χαρακτηρισμός ακολουθεί και μια γυναίκα που ντύνεται, χορεύει, περπατάει, ή συμπεριφέρεται με έναν ορισμένο τρόπο, είτε κάνει πολύ σεξ είτε όχι…
Από την άλλη ένας άντρας που το κάνει με πολλές γυναίκες δεν χαρακτηρίζεται σχεδόν ποτέ με άσχημο τρόπο, το αντίθετο μάλιστα, θεωρείται μαγκιά. Ενώ μια γυναίκα που έχει σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς άνδρες σύμφωνα με τα κοινωνικά στάνταρ θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό της…

Και μπορεί το σεξ να είναι μια… βρώμικη υπόθεση (με υγρά και ιδρώτα), αλλά η σεξουαλικότητα- η ανθρώπινη παρόρμηση για σωματική οικειότητα με ένα άλλο άνθρωπο – δεν είναι βρώμικη. Αρα πως γίνεται να χαρακτηρίζονται “βρώμικες” οι γυναίκες που ακολουθούν αυτήν την απολύτως φυσική δραστηριότητα, περισσότερο από όσο κάποιοι θεωρούν ότι «πρέπει»;

Η ταμπέλα της «τσούλας» μειώνει μια γυναίκα για μια συγκεκριμένη δραστηριότητά της: το σεξ. Αγνοεί όλα τα άλλα σχετικά με αυτήν: την κοινωνικότητά της, τις γνώσεις της, την προσωπικότητά της. Μόλις σου κολλήσουν την ταμπέλα της «τσούλας», για μερικούς ανθρώπους δεν είσαι τίποτα… άλλο εκτός από αυτό.

Το μανιφέστο της τσούλας
Σύμφωνα με την αρθρογράφο Annabelle Bernard Fournier οι γυναίκες πρέπει να ανατρέψουν το όλο θέμα. Βέβαια το κακό είναι ότι και οι ίδιες χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη για να αναφερθούν σε άλλες πιο προχωρημένες γυναίκες, όμως αυτό είναι άλλη πικρή ιστορία…

“Το σε αποκαλούν «τσούλα», με αυτόν τον υποτιμητικό και προσβλητικό τρόπο και το να σε κρίνουν για αυτό που κάνεις στην κρεβατοκάμαρά σου, είναι απλά ένας άλλος τρόπος για να σου επιβάλλουν την ντροπή και να γίνεις και εσύ σαν και αυτούς που δεν απολαμβάνουν τα σώματά τους και τη σεξουαλικότητά τους. Είναι ένας τρόπος για να σου πουν ότι απαγορεύεται να νοιώθεις ευχαρίστηση, έτσι όπως εσύ την ορίζεις.

Ίσως ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις και να αναλάβεις την ευθύνη για την λέξη «τσούλα». Αλλωστε, το να κάνεις σεξ, να απολαμβάνεις τη σεξουαλικότητά σου δεν είναι λάθος. Στην πραγματικότητα είναι ακριβώς το αντίθετο. Ετσι ίσως ήρθε η ώρα ο κόσμος να χρησιμοποιεί τη λέξη «τσούλα» για να εκφράσει καλύτερα τη σεξουαλικότητα των γυναικών, αντί να τη χρησιμοποιεί για να την καταστείλει. Ηρθε η ώρα η γυναίκα να σταματήσει να αισθάνεται ντροπή επειδή είναι μια εντελώς φυσιολογική σεξουαλική ύπαρξη με τις επιθυμίες και τις ανάγκες της και την ικανότητά της να τις εκπληρώσει.

Δεν λέμε βέβαια ότι θα πρέπει να μιλά για τα γούστα της στο σεξ σε όποιον συναντά στο δρόμο. Αλλά θα πρέπει να σταματήσουμε να μας επηρεάζει αρνητικά η λέξη «τσούλα». Αντί να νοιώθεις ντροπή, κάνε τη σεξουαλικότητά σου τίτλο τιμής: το να είσαι «τσούλα» δεν είναι ένα κακό πράγμα.

Οι… τσούλες, οι γυναίκες δηλαδή που έχουν πολλές σεξουαλικές σχέσεις, μερικές φορές φτάνουν στο σημείο να ντρέπονται και φοβούνται επειδή παίρνουν τον έλεγχο της σεξουαλικής τους ζωής. Στην πραγματικότητα πρέπει να μπορούν να ζητήσουν ό, τι θέλουν, αφού δεν ζούμε στον Μεσαίωνα. Οι αληθινές «τσούλες», εκείνες που ξέρουν πώς να δίνουν και πως να παίρνουν ευχαρίστηση, εκείνες που αναλαμβάνουν τον έλεγχο του κορμιού τους και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το σεξ, όπως πολλοί θα ήθελαν να είχαν, είναι ελεύθερες.

Οι αληθινές «τσούλες» είναι σέξι, γεμάτες αυτοπεποίθηση, γενναιόδωρες και γεμάτες ζωντάνια. Οι αληθινές «τσούλες» ξέρουν τι θέλουν, με ποιούς το θέλουν και πώς το θέλουν – και όχι μόνο στο κρεβάτι. “Και ειλικρινά”, γράφει στο τέλος η συντάκτρια του άρθρου, “θα προτιμούσα να είμαι μια «τσούλα» από το να μην είμαι, γιατί η ζωή ως ένα «καλό κορίτσι» φαίνεται αρκετά βαρετή.
”69magazine

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια