κοντά στα παλιά και νέα προβλήματα στους Παιδικούς Σταθμούς Ορεστιάδας...


Τροφεία από φέτος και στον Παιδικό Σταθμό  της Κλεισσούς Ορεστιάδας
Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς      όλα δείχνουν ότι κοντά στα παλιά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι Παιδικοί Σταθμοί Ορεστιάδας  έρχονται να προστεθούν και νέα  που δυσκολεύουν  ακόμα παραπέρα τη ζωή των νέων ζευγαριών .  Πιο συγκεκριμένα:
  1. Για άλλη μια χρονιά με μεγάλη ευθύνη των Δημοτικών αρχών δεν θα λειτουργήσει στην πόλη της Ορεστιάδας Δημοτικός βρεφικός σταθμός   με αποτέλεσμα το κενό να καλύπτει η  «ιδιωτική πρωτοβουλία»  με φύλακτρα  τσουχτερά  για τις  δύσκολες εποχές που ζούμε.
  2. Στον Παιδικό Σταθμό της Κλεισσούς που λειτουργούσε  με το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και δωρεάν για το σύνολο των παιδιών, από τη νέα σχολική χρονιά μετά και την μείωση  των κονδυλίων από την Ε.Ε,  η απερχόμενη Δημοτική αρχή έσπευσε να βάλει φύλακτρα   στο 30% των παιδιών. Έτσι ενώ  την προηγούμενη χρονιά φιλοξενήθηκε δωρεάν το σύνολο των παιδιών {66},   στη νέα χρονιά 2014 – 2015 μόνο τα 42 παιδιά καλύπτει το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  τα υπόλοιπα θα πληρώσουν τροφεία από 450 ευρώ έως και 900 ευρώ το χρόνο .
  3. Δυστυχώς παραμένει ο αποκλεισμός από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ των παιδιών  των Δημοσίων υπαλλήλων, των στρατιωτικών , αστυνομικών κλπ
  4. Παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές .  Για άλλη μια χρονιά οι Παιδικοί Σταθμοί 1ος και 4ος θα φιλοξενήσουν τα παιδιά σε ακατάλληλες  ενοικιαζόμενες αίθουσες  που βρίσκονται σε εισόδους πολυκατοικιών, χωρίς αύλειο χώρο .

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορεστιάδας καλεί  τα νέα ζευγάρια   που τα παιδιά τους θα μείνουν εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ  , να δυναμώσουν τον αγώνα και να απαιτήσουν:

  • Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Την κατάργηση όλων των τροφείων.  Να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών με κρατική χρηματοδότηση, με αξιοποίηση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων ιδιοκτησίας των δήμων , ώστε να καλυφθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες.
  • Άμεσα να ξεκινήσει η ανέγερση ενός νέου σύγχρονου πολυδύναμου Βρεφονηπιακού Σταθμού στη Ορεστιάδα

  • Παράλληλα, όχι μόνο να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους σταθμούς αλλά να προσληφθεί μόνιμο εκπαιδευτικό  και βοηθητικό προσωπικό με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη δικαιώματα.

Ορεστιάδα 2/9/2014
Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ορεστιάδας
Σταμάτης Γκατζίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια