Έβαλαν το βρακί σαρίκι

Του Θανάση Καρτερού
Σίγουρα υπάρχει κατάχρηση της λέξης πανικός στην πολιτική. Αλλά, επίσης σίγουρα, αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για να περιγράψει και να εξηγήσει ό,τι διέπραξαν ο Σαμαράς και οι συναυτουργοί με την επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ, δίνοντας εντολή στη ΝΕΡΙΤ να κόψει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη μέση. Να δείξει δηλαδή τα πόδια του στη συνέντευξη Τύπου αλλά να ρίξει μαύρο στο κεφάλι του - να μη μεταδώσει την ομιλία του στο Βελλίδειο, όπως χρόνια τώρα γίνεται με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα πεις το όλον παραπέμπει σε ακροδεξιά αντανακλαστικά και αυταρχική μούχλα παρελθόντων ετών. Σωστό. Παραπέμπει όμως και σε μια θηριώδη και βλακωδέστατη βλακεία. Διότι όταν, βρε ηλίθιοι, κόβετε τον Τσίπρα με τόσο χοντροκομμένο τρόπο, τότε δεν είστε μόνο υπό το κράτος πανικού. Είστε υπό το κράτος τέτοιου πανικού, ώστε και το μικρό έστω απόθεμα μυαλού που διαθέτετε εκεί στην παρέα του Μαξίμου να έχει πετρώσει. Θα εξαγγείλει ο Τσίπρας τι να κάνουμε, και μάλιστα κοστολογημένα; Κόψ' το το τσογλάνι, να μη μας χαλάσει τη μανέστρα.

Κόψ' το το τσογλάνι - εύκολο φαίνεται. Ένα τηλεφώνημα, μια λέξη στον κλητήρα, και πέφτει το μαύρο. Ο πανικός όμως είναι παραγωγός βλακείας. Διότι σου παραιτούνται αυθωρεί και παραχρήμα οι έμπιστοι που εσύ ο ίδιος διόρισες για να φτιάξουν τη ΝΕΡΙΤ. Σε πολιορκεί η ξεφτίλα, όσο κι αν πέφτουν βροχή οι παραινέσεις να θαφτεί το θέμα. Και το κυριότερο: Υπό το κράτος του πανικού εμφανίζεσαι φάτσα φόρα ότι είσαι δημόσιος φορέας πανικού. Και αυταρχισμού. Και τραμπουκισμού. Και παρακρατικής χοντροκοπιάς.

Ασφαλές συμπέρασμα; Τα έχετε κάνει πάνω σας. Και φροντίζετε να το μυριστεί όλη η χώρα. Τρέμετε που έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στην πολλαπλασιασμένη από τον πανικό βλακεία σας το ομολογείτε και δημοσίως. Διά της ΝΕΡΙΤ σας! Αμολήσατε την μπαγιατίλα σας και λογοκρίνετε τον Τσίπρα, χωρίς να σας κόβει ότι έτσι, όπως λέει και η παροιμία, βάλατε το βρακί σαρίκι. Και βλέπουν όλοι την αρτοκλασία σας. Και καταλαβαίνουν επίσης όλοι ότι από το κακό που δεν σας έσωσαν οι βαρόνοι της διαπλοκής δεν πρόκειται να σας σώσουν ούτε οι κλητήρες σας της ΝΕΡΙΤ.

Στους χίλιους λοιπόν λόγους για τους οποίους πρέπει να φύγετε, προστέθηκε άλλος ένας: Μυρίζετε άσχημα...

Από την ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια