ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τις διαδοχικές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου με τις οποίες δικαιώθηκαν οι απεργοί των εργοστασίων της ΙΜΑΣ ΑΕ-ΣΥΡΜΑ στο Βόλο.
Η προσπάθεια της εταιρίας να σταματήσει δικαστικά τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εργαζομένων και να καλυφθεί νομικά για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και στα δύο εργοστάσια της εταιρίας έπεσαν στο κενό, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι αφενός μεν η απεργία είναι νόμιμη κι αφετέρου η εκ περιτροπής εργασία δεν δικαιολογείται με βάση τα επιχειρήματα της διοίκησης της εταιρίας.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις είναι ένα γερό χαστούκι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αποδεικνύουν στην πράξη τα θετικά αποτελέσματα ενός αποφασιστικού και συντονισμένου αγώνα.
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΙΜΑΣ ΑΕ-ΣΥΡΜΑ, του Εργατικού Κέντρου Βόλου και της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) που από την πρώτη στιγμή συνέδραμαν αποφασιστικά, και στήριξαν με τις ενέργειές τους την απεργία και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιου είδους εργοδοτικές πρακτικές ούτε πρέπει ούτε θα μείνουν αναπάντητες.
Η ελληνική δικαιοσύνη απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι δεν παρασύρεται από κουτοπονηριές και άτοπα επιχειρήματα που στόχο έχουν την εξαθλίωση των εργαζομένων και τη μεγιστοποίηση των επιχειρηματικών κερδών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια