ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ζωγραφίζοντας τις 4 εποχές» ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία από τον Φεβρουάριου του 2015 ένα πρόγραμμα εικαστικών με τίτλο «Ζωγραφίζοντας τις 4 εποχές». Η επιλογή και ο σχεδιασμός του προγράμματος έγινε βάση των αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων αξιολόγησης που συμπληρώθηκαν από εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα «Ζωγραφίζοντας τις 4 εποχές» απευθύνεται σε σχολικές ομάδες του Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου με προσαρμοσμένη διάρκεια, πληροφορίες και δραστηριότητες για κάθε επίπεδο. Σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την Ιστορικό Τέχνης-Μουσειολόγο Κική Χριστοδούλου κάθε Πέμπτη και Παρασκευή μετά από συνεννόηση στο τηλέφωνο του Μουσείου 25510 28926.
Εμφάνιση 100_0427.JPG
Οι στόχοι του προγράμματος επιτυγχάνονται με την αξιοποίηση διάφορων εκπαιδευτικών μεθόδων που βασίζονται στις μαθησιακές θεωρίες του εποικοδομιτισμού και της ανακάλυψης και είναι:
  • να εξοικειωθούν οι μαθητές με τους μουσειακούς χώρους,
  • να διακρίνουν τις τεχνικές δημιουργίας έργων τέχνης και να μάθουν –οι μικρότεροι- να διακρίνουν τη ζωγραφική,
  • να μάθουν στοιχεία για την ιστορία της ζωγραφικής, να γνωρίσουν τους τρόπους, τα σύμβολα, τους κώδικες, με τους οποίους οι ζωγράφοι απεικόνισαν τις 4 εποχές του χρόνου,
  • να συγκρίνουν τις επιλογές απεικόνισης των εποχών του χρόνου σε διάφορες εποχές και χώρες,
  • να ερευνήσουν τα χαρακτηριστικά των μουσειακών αντικειμένων και
  • να αναπτύξουν τις δημιουργικές και –οι μεγαλύτεροι- τις συνεργατικές τους ικανότητες.
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, θα ήθελε να ευχαριστήσει  τους μικρούς του φίλους-μαθητές της περιοχής και τους δασκάλους τους για την άμεση ανταπόκριση και συμμετοχή και, να ενημερώσει ότι η δράση θα συνεχίζεται μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Εμφάνιση 100_0431.JPG
Εμφάνιση 100_0092.JPG
Εμφάνιση 101_0035.JPG
Εμφάνιση IMG_0631a.jpg

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια