Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για στυνεχή μετακίνηση ιατρού

Προς
1. τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή
2. τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Ανδρέα Ξανθό
3. τον Διοικητή 4η ΔΥΠΕ
4. τον Διοικητή Π.Γ.Ν.Ε 5. τον Διοικητή του Γ.Ν. Ξάνθης
6. Ιατρικό σύλλογο Ξάνθης
7. ΜΜΕ
Με αφορμή την από 27/03/2015 επιστολή του Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος ΕΣΥ κου Κακουδάκη Εμμανουήλ σας ενημερώνουμε για την πάγια θέση του Ι.Σ. Έβρου, σύμφωνα και με παλαιότερα έγγραφα (αρ. πρωτ. 438/3-4-2014 και 971/27-8-2014), αλλά και ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΙΣΕ (αρ. πρωτ 445-06/04/2014). Ο Ι.Σ.Ε είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε μετακίνηση ιατρού από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα του ΕΣΥ στο Ν. Έβρου. Με την υπ αριθμόν 428 /24-3-20Ι5 απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥπΕ μετακινείται ειδικός καρδιολόγος προς το ΓΝ Νοσοκομείο Ξάνθης, με αποτέλεσμα το καρδιολογικό τμήμα ΕΣΥ της Αλεξανδρούπολης να παραμένει με έναν και μόνο καρδιολόγο (ο τρίτος ειδικός καρδιολόγος απουσιάζει με εξάμηνη εκπαιδευτική άδεια η οποία του χορηγήθηκε από της 18 Μαρτίου 2015). Είναι σαφές ότι εδώ και καιρό εφαρμόζεται συστηματική πολιτική υπονόμευσης του ΕΣΥ του ΠΓΝΕ, από τη Διοίκηση της 4ης ΥπΕ και τον Διοικητή του ΠΓΝ Έβρου, με συχνότατες αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού, αποσπάσεις που γίνονται ακόμη και σε άλλες υγειονομικές περιφέρειες. Σας υπενθυμίζουμε ότι έως και τώρα έχουν γίνει αποσπάσεις μόνο από κλινικές του ΕΣΥ και όχι μόνο προς τα γειτονικά έστω Νοσοκομεία (Διδυμότειχο, Κομοτηνή, Ξάνθη) άλλα και σε Νοσοκομεία της Αθήνας και της Κεντρικής Μακεδονίας (ΓΝΝ Βέροιας). Είναι προφανές ότι με μετακινήσεις ιατρών από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο δεν πρόκειται να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας ιδιαίτερα της περιοχής μας. Η μόνη λύση που υπάρχει στο πρόβλημα των ελλείψεων ιατρικού προσωπικού είναι απλή: η προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στα Νοσοκομεία. Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου καλεί τον Διοικητή της 4ης ΥπΕ να ανακαλέσει άμεσα την τελευταία του απόφαση (428 /24-3-20Ι5) περί μετακίνησης του ειδικού καρδιολόγου, να δρομολογήσει και να απαιτήσει την προκήρυξη μονίμων θέσεων ιατρικού προσωπικού άμεσα, και να σταματήσει την πολιτική υπονόμευσης των τμημάτων του ΕΣΥ, σταματώντας τις αποσπάσεις του λιγοστού ιατρικού προσωπικού που έχει απομείνει. Σας αποστέλλουμε:
1. Την αναφορά του Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος Ε.Σ.Υ. του Π.Γ.Ν.Ε., κ.Κακουδάκη Εμμανουήλ
 2. Την διαμαρτυρία του Ιατρού (άνθρωπος – λάστιχο) Καρδιολόγου κ. Σαμαρά Αντωνίου

Παρακαλούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ για τις δικές σας ενέργειες.-
Για το Δ.Σ του Ι.Σ.Ε.
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ


Προς τον Διοικητή της 4η Υ. ΠΕ. κ. Γ. Καλτσίδη
 Κοινοπ.:
1) Διοικητή Π.Γ.Ν. Αλεξ/πολης κ. Δ. Λαζόπουλο.
 2) Διοικητή Γ.Ν. Ξάνθης κ. Α. Πάσχου
 3) Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας Π.Γ.Ν. Αλεξ/πολης Καθ. κ. Ι. Πνευματικό 
4) Ιατρικό σύλλογο Έβρου
 5) ΕΙΝΟΚΥΘ.
 6) ΟΕΝΓΕ
 7) Σύλλογο ειδικών γιατρών ΕΣΥ Π.Γ.Ν. Αλεξ/πολης.
 ΘΕΜΑ : Αντώνης Σαμαράς, ο αποκλειστικά μετακινούμενος καρδιολόγος ΕΣΥ από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για κάλυψη άλλων νοσοκομείων. 
 Κύριε Διοικητά, η υπ΄ αριθμόν 428 / 24-3-2015 απόφασή σας με την οποία ανανεώνεται και πάλι η μετακίνηση μου για το νοσοκομείο Ξάνθης, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, καθόσον αποτελώ τον μοναδικό καρδιολόγο ΕΣΥ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που μετακινούμαι από σας, σε κάθε ζήτηση, από το 2014 έως σήμερα. Ειδικότερα, το 2014 είχα τις παρακάτω μετακινήσεις : 1) Τρίμηνη μετακίνηση, από 10/2/2014 και κάθε Παρασκευή στο Νοσοκομείο Βέροιας, με την απόφαση 2199 / 19-2-2014 των Διοικητών της 3ης και 4ης Υ. ΠΕ.
2) Τρίμηνη μετακίνηση, από 10/5/2014 και κάθε Παρασκευή στο Νοσοκομείο Βέροιας, με την απόφαση 10687 / 9-5-2014 των Διοικητών της 3ης και 4ης Υ. ΠΕ.
 3) Μετακίνηση στο Νοσοκομείο Ξάνθης από 15 / 10 / 2014 έως 30 / 11 / 2014 με την υπ΄ αριθμόν 1042 / 14-10-2014 απόφασή της 4ης Υ. ΠΕ.
4) Μετακίνηση στο Νοσοκομείο Ξάνθης το Δεκέμβριο 2014 για ένταξη στο πρόγραμμα εφημεριών, με την υπ΄ αριθμόν 1308 / 17-12-2014 απόφασή της 4ης Υ. ΠΕ.
 5) Μετακίνηση στο Νοσοκομείο Ξάνθης τον Ιανουάριο 2015 για ένταξη στο πρόγραμμα εφημεριών, την υπ΄ αριθμόν 19 / 12-1-2015 απόφασή της 4ης Υ. ΠΕ.
 6) Μετακίνηση στο Νοσοκομείο Ξάνθης τον Φεβρουάριο 2015 για ένταξη στο πρόγραμμα εφημεριών, με την υπ΄ αριθμόν 104 / 30-1-2015 απόφασή της 4ης Υ. ΠΕ.
7) Μετακίνηση στο Νοσοκομείο Ξάνθης για ένα μήνα με δύο μέρες τη βδομάδα πρωϊνής εργασίας στο Νοσομείο Αλεξ/πολης, από 3 / 3 / 2015 με την υπ΄ αριθμόν 253 / 2 – 3 - 2015 απόφασή της 4ης Υ. ΠΕ. 8) Και μετακίνηση στο Νοσοκομείο Ξάνθης για ένα μήνα με δύο μέρες τη βδομάδα πρωϊνής εργασίας στο Νοσομείο Αλεξ/πολης, από 3 / 4 / 2015 με την υπ΄ αριθμόν 428 / 24 – 3 -2015 απόφασή της 4ης Υ. ΠΕ. 9) Προφανώς αναμένεται και συνέχεια, πάλι με τον Σαμαρά ( !!! ), καθόσον η ευγένεια, ευσυνειδησία, ανεκτικότητα και κατανόηση που έχω επιδείξει σε συνδυασμό με την αποφυγή χρήσης αθεμίτων μεθόδων προστασίας του εαυτού μου, έχει εκληφθεί από όλους τους εμπλεκομένους ως αδυναμία. Αποτέλεσμα ο Σαμαράς να αποτελεί τον εύκολο στόχο και πρακτικά τον καρπαζοεισπράκτορα ! Κύριε Διοικητά, Είμαι Θεσσαλονικιός, έγγαμος και πατέρας δύο ανηλίκων ( 2 και 4 ετών ), με την οικογένεια μου να διαμένει μόνιμα στη Θεσ-νίκη. Υπηρετούσα στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών ως καρδιολόγος, επιμελητής Β΄ ΕΣΥ. Ήθελα όμως κάτι παραπάνω. Επέλεξα το Νοσοκομείο Αλεξ-πολης, λόγω της ύπαρξης Αιμοδυναμικού εργαστηρίου, όπου και διορίστηκα στο Καρδιολογικό τμήμα ΕΣΥ ως επιμελητής Β΄ το Νοέμβριο 2012. Στην Καρδιολογική ΕΣΥ, με συνολικά τρεις και μόνον ειδικούς καρδιολόγους, έχουμε αρκετή δουλειά, τόσο στην κλινική όσο και στο Αιμοδυναμικό και σχεδιάζουμε την περεταίρω αύξηση και επέκταση των δραστηριοτήτων μας. Από την αρχή όμως της άφιξης μου στην Αλεξανδρούπολη αντιμετωπίσθηκα από την 4 η Υ. ΠΕ ως πλεονάζον προσωπικό που έπρεπε να μετακινείται, επειδή είμαι σε μια κλινική με τρεις συνολικά ειδικούς ! Αντίθετα, άλλες κλινικές με υπεράριθμους γιατρούς, ιδίως της Θεσ-νίκης, μένουν στο απυρόβλητο ! Το παραπάνω διάστημα έχω εργαστεί φιλότιμα και αγόγγυστα προσφέροντας υπηρεσίες σε δύο ταυτόχρονα νοσοκομεία, χρησιμοποιώντας στο ελάχιστο τα ρεπό που δικαιούμαι, και διανύοντας με το αυτοκίνητο μου εκατοντάδες χιλιόμετρα εβδομαδιαίως. Η συμπεριφορά μου αυτή απέναντι στην υπηρεσία προφανέστατα υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της επαγγελματικής ευσυνειδησίας και αυταπάρνησης και καταδυκνύει ότι εξαντλούνται τα όρια της σωματικής και ψυχικής μου αντοχής. Σύμφωνα με τα ανωτέρω σας παρακαλώ πολύ όπως ανακαλέσετε άμεσα την υπ΄ αριθμόν 428 / 24-3-2015 απόφασή σας για την εκ νέου μετακίνηση μου στη Ξάνθη. Ειδικά στη παρούσα συγκυρία που λόγω και της εξάμηνη εκπαιδευτικής άδειας του καρδιολόγου κ. Τσαλκάνη από 18 Μαρτίου 2015, που θα προκαλέσει την έντονη δυσλειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής του ΕΣΥ καθόσον μένει ένας και μόνον ειδικός, ο Δντής του τμήματος κ Κακουδάκης. Παρακαλώ πολύ για τις δικές σας ενέργειες. Επιφυλάσσομαι ως προς την χρήση άσκησης κάθε νομίμου μέσου προκειμένου προστατεύσω τον εαυτό μου.
 Μετά τιμής
 Αντώνιος Σαμαράς 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια