Ο Κωνσταντινόπουλος… έπεισε τον Σαμαρά για να δει τον Βενιζέλο

Ποικίλες εντυπώσεις και σχόλια προκάλεσε η χθεσινή κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να δει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης για την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο.

Οι μουρμούρες προήλθαν από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με βουλευτές που πρόσκεινται στην καραμανλική πτέρυγα, σε πηγαδάκια που είχαν με δημοσιογράφους, να… απορούν με την κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, που ήρθε τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε δημόσια αντιπαράθεση, μέσω επιστολών, με τον (καραμανλικό) Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και στον απόηχο των διαδοχικών καταγγελιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά του Κώστα Καραμανλή και των κυβερνήσεών του.

Όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ του “Μικροπολιτικού” των “Νέων”, εκείνος ο οποίος… παγίδευσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον οδήγησε στην αγκαλιά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είδε τον Αντώνη Σαμαρά έξω από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου, και μετά από ολιγόλεπτη κουβέντα, τον παρότρυνε να μπει στην αίθουσα, για να δει τον άλλοτε κυβερνητικό εταίρο του.

Έτσι, προκέυψε το θέμα στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με κερασάκι στην τούρτα την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του, με την οποία ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να πει ευθέως αν θεωρεί ότι ο Κώστας Καραμανλής ευθύνεται για την κρίση, με αφορμή τη φράση του μεγάλου χαμένου των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου ότι “η κρίση έφερε τα Μνημόνια”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια