«Ίλιον» εν πλω στον… ορίζοντα της Σαμοθράκης

Η τοπική αυτοδιοικητική αρχή «βάζει πλάτη» σε ιδιώτες που επιχειρούν να λειτουργήσουν μια νέα γραμμή προς την Αλεξανδρούπολη

Μια πρόσθετη συγκοινωνιακή επιλογή αναμένεται να έχουν από τα μέσα του Ιουλίου οι κάτοικοι και κυρίως οι επισκέπτες της Σαμοθράκης, εάν τελεσφορήσει, τελικώς, η πρωτοβουλία που έχει ενεργοποιήσει η τοπική αυτοδιοικητική αρχή, σε συνεργασία με ιδιώτες για τη δρομολόγηση μιας νέας γραμμής προς την Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ήδη, προς την κατεύθυνση αυτή, έχει προχωρήσει σχετική προεργασία και σχεδιάζεται η ίδρυση της εταιρείας «Τρίτων», η οποία, σύμφωνα με το πλάνο, θα αναλάβει να διαχειριστεί την ένταξη και τη λειτουργία του πλοίου «Ίλιον» στη γραμμή Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη.
«Συμφωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη του πλοίου να συν-λειτουργήσουμε για τρεις μήνες  τη γραμμή με συμμετοχή δικών μας ιδιωτών, που φτάνει στο 50%, και αυτή η πρωτοβουλία τρέχει», εξήγησε ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Γιώργος Χανός, με αφορμή ειδική ενημερωτική εκδήλωση που έγινε προ ημερών στο νησί. Ο τοπικός άρχοντας ξεκαθάρισε επίσης ότι «εμείς, ως δήμος δεν εμπλεκόμαστε, αλλά στηρίζουμε την όλη προσπάθεια» και συμπλήρωσε ότι η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από το θέμα έχει να κάνει με τη διαπίστωση ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η συγκοινωνία στο νησί. «Πρόκειται για πρωτοβουλία κατοίκων κι επιχειρηματιών και όπως είναι φυσικό θέλουμε όλοι το εγχείρημα να πετύχει» είπε ο κ. Χανός και εκτίμησε πως τα πρώτα δρομολόγια θα γίνουν στα μέσα Ιουλίου.
Το μετοχικό κεφάλαιο της πολυμετοχικής εταιρείας Τρίτων ορίστηκε στο ποσό των 100 χιλ. ευρώ και βάσει του σχεδιασμού θα συμπράξει με την υπάρχουσα εταιρεία του «Ίλιον», ώστε να λειτουργήσει επιχειρηματικά το εγχείρημα. Επιδίωξη των επενδυτών εκτός από την Αλεξανδρούπολη, είναι να υπάρξει γραμμή και για Λήμνο.
«Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότατα, όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν στο νησί να μπορούν να το κάνουν με μεγαλύτερη άνεση» τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι το «Ίλιον» θα δώσει προοπτικές, υποβοηθώντας την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης.
Η δρομολόγηση του «Ίλιον», πάντως, δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία που είναι σε εξέλιξη για τη διεύρυνση των συγκοινωνιακών επιλογών για το νησί της Σαμοθράκης. Ανάλογη προσπάθεια επιχειρείται, ταυτόχρονα, και σε διαδημοτική συνεργασία με το δήμο της Αλεξανδρούπολης κι ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή που εξετάζει μια περισσότερο μόνιμη λύση, η οποία δεν θα αφορά μόνο το τρίμηνο του καλοκαιριού.
voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια