«Αποστασία» φοβάται και η ΝΔ

Ερωτηματικά υπάρχουν στη ΝΔ σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η ΚΟ κατά τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Ποια δύο ιστορικά στελέχη φαίνονται ύποπτα για αποστασία

Συναγερμός έχει σημάνει στο στρατόπεδο της ΝΔ, σχετικά με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Η ηγεσία του κόμματος κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα», σχετικά με την τάση που θα τηρήσει η ΚΟ στη σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία, ενώ εκφράζονται φόβοι πως δεν θα ταχθούν όλοι στη κοινή γραμμή καταψήφισης του.

Η Συγγρού φοβάται την «ανταρσία» δύο βουλευτών πρώτης γραμμής και ιστορικών στελεχών της παράταξης. Ειδικότερα, η βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ότι θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο. «Είναι η ώρα που πρέπει να βάζουμε μπροστά το καλό της πατρίδας και όχι το καλό του κόμματός μας», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.
Ερωτηματικά προκαλεί η στάση που θα τηρήσει και ο Σωτήρης Χατζηγάκης. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Τρικάλων έχει δηλώσει ότι βάζει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το προσωπικό και πολιτικό του όφελος, ενώ έχει κατά καιρούς εκφράσει επιφυλάξεις για την αντιμνημονιακή στάση της ΝΔ, προκαλώντας ρήξεις στο εσωτερικό της παράταξης. Μάλιστα, σε προ ημερών επίσκεψη του Α.Σαμαρά στα Τρίκαλα, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ συνέφαγε με τοπικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής, Ν.Λέγκας, ο κ. Χατζηγάκης απουσίαζε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια