Η “παράγκα” έδιωξε τους Αγγελόπουλους


Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπήρξαν φωτεινές εξαιρέσεις στον κανόνα που θέλει όσους ασχολούνται με τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό, ειδικά σε επίπεδο κορυφαίων συλλόγων, να επενδύουν στην «αρπαχτή». Να προσδοκούν δηλαδή φήμη, αναγνωρισιμότητα και παράπλευρα κέρδη στις λοιπές επιχειρηματικές δραστηριότητές τους, αξιοποιώντας την ταύτιση του ονόματός τους με μια ομάδα που αριθμεί χιλιάδες, πολλές φορές και εκατομμύρια οπαδούς.

Τα «παιδιά», όπως έγιναν γνωστά στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ, λόγω της οικειότητας και της αμεσότητας που εξέπεμπαν, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τις τύχες της ΚΑΕ Ολυμπιακός,ανακοίνωσαν σήμερα την απόφασή τους να αποχωρίσουν. Δηλώνοντας «αηδιασμένοι» από όσα έζησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Αναφέρονται φυσικά στη «γκρίζα θέληση», και ένα σύστημα το οποίο αποδείχτηκε ανίκητο, υποχρεώνοντάς τους να αποχωρούν κάθε χρόνο από τους τελικούς της Α1 με χαμηλωμένα κεφάλια, ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός δεν ήταν χειρότερος από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο έβρισκε πάντα μπροστά του.
Επένδυσαν εκατομμύρια ευρώ, όχι μονάχα για τον Ολυμπιακό, αλλά συνολικά για το ελληνικό μπάσκετ. Και έβλεπαν την προσδοκία τους για κατάκτηση του πρωταθλήματος να γίνεται καπνός, από ένα φαλτσο-σφύριγμα στην πιο κρίσιμη φάση ενός τελικού.
Φέτος, το ποτήρι ξεχείλισε. Έχοντας μια προχωρημένα αξιόμαχη ομάδα υπό τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, είδαν τη «γκρίζα θέληση» να βάζει το χεράκι της στους δυο πρώτους αγώνες, που έμελλε και να καθορίσουν την έκβαση της σειράς, και πάλι υπέρ του Παναθηναϊκού.
Στα πρότυπα μιας αντίστοιχης αντίδρασης των αδελφών Γιαννακόπουλων, πριν από 13 χρόνια,απείλησαν να αποχωρήσουν, αν συνεχίζονταν τα διαιτητικά «χειρουργεία». Σε αντίθεση με τον Παύλο και τον Θανάση όμως, που πέτυχαν να… ταρακουνήσουν το σύστημα με εκείνη την απειλή τους, και έκτοτε να έχουν κουραστεί να μαζεύουν πρωταθλήματα, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, είδαν… τα ίδια και χειρότερα.
Έτσι, έκαναν την προειδοποίηση πράξη. Και εκτός από τον Ολυμπιακό, το μέλλον του οποίου προβάλλει πλέον ως εξαιρετικά αβέβαιο, πλήττουν συνολικά το ελληνικό μπάσκετ, αφού ουδείς άλλος είναι διατεθειμένος να επενδύσει σοβαρά σε ένα άθλημα όπου μια ομάδα… απαγορεύεται να χάνει τον τίτλο. Και φυσικά, μεταξύ εκείνων που μένουν στο ράφι, λόγω της αποχώρησης των αδελφών Αγγελόπουλων, είναι πρωτίστως όσοι ανέχονταν και ενίσχυσαν τη δράσητης «παράγκας»…
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣhttp://www.statesmen.gr/32962/ipios-logos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια