Έρχονται βαριές «καμπάνες» για τους πρωταγωνιστές - συνδικαλιστές του ύποπτου βίντεο


Εντολή για κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων, έδωσε ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης στις αρμοδιότητες του οποίου υπάγεται η ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ), μετά τις  δημόσιες καταγγελίες  για συμμετοχή εργαζομένων της ,  στα χθεσινά έκτροπα της Πλατείας Συντάγματος. Και δεν είναι απλώς έκτροπά. Πρόκειται για την επιβεβαιωμένη  παρουσία εργαζομένων στο «ύποπτο» βίντεο που τους εμφανίζει με καλυμμένα πρόσωπα να συνομιλούν με τους άνδρες των ΜΑΤ και να δίνουν λαβή σε όλη την  Ελλάδα, να μιλά για «τεκμήρια προβοκάτσιας». Ωστόσο, ένας εκ των πρωταγωνιστών που αποδέχθηκε ότι εμφανίζεται στο βίντεο, απορρίπτει ότι είναι κουκουλοφόρος, λέγοντας ότι είχε γάζες στο κεφάλι από χτυπήματα...

Πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κ. Παπουτσής ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ «την άμεση και εξονυχιστική έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σχετικά με βίντεο που προβλήθηκε στο σημερινό (29-06-2011) Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALTER», ενώ διατάχθηκε η άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.
Στο βίντεο, όπως αποκαλύφθηκε, είναι ακροδεξιοί εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ οι δύο από τους πέντε «διαδηλωτές» που συνομιλούν με αστυνομικούς και στη συνέχεια μπαίνουν στο χώρο της Βουλής.
Σύμφωνα με δηλώσεις συναδέλφων τους, πρόκειται για συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ, με «ακραία συμπεριφορά», ενώ η αστυνομία, υποστηρίζει ότι πρόκειται για ομάδα εργαζομένων που είχε δεχθεί επίθεση και ζήτησε προστασία.
Μάλιστα, από χθες το βράδυ, στα μέσα ενημέρωσης έχουν κάνει δηλώσεις δύο άντρες που ισχυρίζονται ότι είναι οι δύο άντρες που εμφανίζονται στο βίντεο.
Σήμερα, ένας άντρας που δήλωσε πως ονομάζεται Απόστολος Σουκαράς, ότι είναι εργαζόμενος στην ΕΘΕΛ και πως είναι ένας εξ αυτών που εμφανίζονται να συνομιλούν με τους αστυνομικούς και συγκεκριμένα ο άνδρας με την άσπρη μπλούζα, έκανε δηλώσεις σε πρωινές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Σκάι. Ο κ. Σουκαράς υποστήριξε ότι ο ημίγυμνος άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο να κρατάει ένα μεταλλικό στυλιάρι, δεν είναι κουκουλοφόρος αλλά έχει το κεφάλι του τυλιγμένο με γάζες διότι νωρίτερα τραυματίστηκε από «αναρχικούς» και τον περιέθαλψαν οι άνδρες των ΜΑΤ. «Τον ποδοπάτησαν και του άνοιξαν το κεφάλι, έχει τρεις ουλές. Δεν φοράει κουκούλα, αλλά γάζες και τη σκισμένη μπλούζα του στο κεφάλι», είπε.
Ο κ. Σουκαράς υποστήριξε πως ο ίδιος μαζί με ομάδα συναδέλφων του δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς και ζήτησαν την προστασία της αστυνομίας. Όπως είπε,βρίσκονταν εγκλωβισμένοι επί ώρα στην Όθωνος και ζήτησαν από την αστυνομία να τους απεγκλωβίσει
Όσον αφορά στο φιλικό πνεύμα με το οποίο συνομιλούσαν με τους αστυνομικούς, ο κ. Σουκαράς υποστήριξε: «Δεν υπήρχε συνεργασία. Εκείνοι μας έδιωχναν κι εμείς μπήκαμε μόνοι μας. Με τους άλλους αστυνομικούς διαπραγματευόμασταν». Ερωτηθείς, δε, για τους λοστούς, ο κ. Σουκαράς δήλωσε: «Τους κρατούσαμε για να αμυνθούμε απέναντι στους αναρχικούς».
Την εκδοχή αυτή υποστήριξε πλήρως και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Αθ. Κοκκαλάκης, ο οποίος επίσης μίλησε σε μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι «όπως αποσαφηνίστηκε πρόκειται για ομάδα εργαζομένων που ζητούσε προστασία». Ο κ. Κοκκαλάκης τόνισε: «Κληθήκαμε να απεγκλωβίσουμε άτομα από την Όθωνος», ενώ ερωτηθείς για το γεγονός ότι κρατούσαν λοστούς είπε: «Δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για το τι ήθελαν τους λοστούς και τα σίδερα».
Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. κατέληξε, υπογραμμίζοντας σε έντονο ύφος: «Να σταματήσει κάποια στιγμή αυτή η υπονόμευση των θεσμών. Η αστυνομία αντιμετώπιζε βάνδαλους χθες κι όχι ειρηνικούς διαδηλωτές».
Σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κλήθηκαν να μιλήσουν και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, Μιχάλης Λιαγούρης, αλλά και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΛ Απόστολος Κασιμέρης. Ο κ. Λιαγούρης, δήλωσε πως οι δύο από εκείνους που συνομιλούν με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ «είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με ανεξέλεγκτη, ακραία συμπεριφορά», ενώ ο κ. Κασιμέρης επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον κάποιοι εκ των πέντε είναι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι πέντε είχαν δεχθεί επίθεση αντιεξουσιαστών, κάποιοι είχαν τραυματιστεί και προσέγγισαν τους άνδρες των ΜΑΤ για προστασία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια