Σίχαμα...

Υστερικός, νάρκισσος, ημιμαθής, επαρμένος, χυδαίος ...
Παληα ήταν ένας βουλευτής - έβγαινε πρώτος στην Α' Αθήνας - που, προς αγραν ψήφων πήγαινε στις κηδείες και δήλωνε - ποιος θα τον διέψευδε? - "φίλος του νεκρού".
"Ένας... τυχαίος αστείος άνθρωπος" (Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης - πόσο χρήσιμος είναι ο Καβάφης! ) , ήταν .
Μας τον θυμίζει ο κύριος Μ. Αναγνωστάκης.
Τουλάχιστον , στον τρόπο που προχώρησε - προσδεμενος στο αρμα, της φιλίας, του Κιτσου - στην τηλεόραση .
Ημιμαθής . Παριστάνει τον σπουδαίο, με αποφθέγματα μεγάλων ανδρών που προτάσσει στο σήμα της εκπομπής.


Τα στοιχειώδη , όσον αφορά τη λειτουργία της βουλής , το Σύνταγμα, τους νόμους - που έχουν σχέση με τα εργασιακά κ.α.- τον ρόλο των Ανεξάρτητων Αρχών κλπ , τα αγνοεί.
Παρα ταύτα , με το θράσος της άγνοιας και την έπαρση του συνοικιακού μάγκα -που από τααλώνια μπήκε στα σαλόνια της δημοσιογραφίας - υποβάλλει ερωτήσεις στους καλεσμένους του , οι οποίοι οφείλουν να δώσουν απαντήσεις υποταγμενες στην επαρμενη του άγνοια . Με τον εμφανή κίνδυνο να χάσουν οι ιδιοι την σοβαρότητα τους.
Όποιος αντιδρά , αντιμετωπίζει τον χλευασμό του παρουσιαστή κυρίως με ενα γέλιο σπαστικό και επαναλαμβανόμενο - που , ίσως και να παραπέμπει σε περίπτωση διαταραγμένης προσωπικότητας.
Ακόμη και οταν κατά τον "ρου των γεγονότων" (όπως έλεγε η γκομενιτσα , που παρέσυρε ο Βουτσάς στο γρασίδι, στην ταινία "Ο Θόδωρος και το δίκαννο") είναι πασιφανές , πως σφάλλει η είναι εκτός θέματος , εκείνος επιμένει.
Ακομη και ο συμπαρουσιαστής του, ο - συνήθως ήπιος και καλόβουλος άνθρωπος - Ιορδάνης , νιώθει άσχημα και του το δειχνει.
Αλλα οι όποιες παρεμβάσεις του, πέφτουν στο τοιχο της υστερίας , της εμμονής και της αδιασάλευτης φιλαρεσκειας και εγωπαθειας του συμπρωταγωνιστή του.
Αυτη τη τηλεοραση και αυτο το ειδος του παρουσιαστή , ειναι που σιχαίνομαι .
Εξαντλεί την επιείκεια και την ανοχή μου. Ακόμη κι οταν το θεμα με ενδιαφερει...

Κίμων Αθηναίος
http://nonews-news.blogspot.com/2012/02/blog-post_4468.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια