Ο Σαουδάραβας του Ντέμη και ο Έβρος


Ιδιαίτερες σχέσεις με τον Έβρο έχει ο Σαουδάραβας Πρίγκηπας, που μέσο του Ντέμη Νικολαίδη βοηθάει την ΑΕΚ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τους κιτρινόμαυρους.
Όταν λέμε ιδιαίτερες σχέσεις, εννοούμε τόσο ζεστές, σε σημείο να ψάχνει ακόμη και για παραθεριστική κατοικία στην περιοχή. Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες του www.faros24.gr, ο Τούρκι Αμπντουλαχμάν Αλ Σουνταιρί έχει επισκεφθεί την περιοχή της Αλεξανδρούπολης πολλές φορές, με πιο πρόσφατη, πριν από δύο μήνες.

Μάλιστα η σύζυγός του την τελευταία φορά, πήγε  σε κυνήγι και εντυπωσιάστηκε. Το 2011 ο Πρίγκηπας ξαναβρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη και επισκέφθηκε περισσότερα από 15-20 κτήματα παραθαλάσσια, για να αγοράσει κάποιο, έτσι ώστε να αποκτήσει παραθεριστική κατοικία. Επισκέφθηκε και την Σαμοθράκη όπου και ξεναγήθηκε σε όλο το νησί δύο φορές.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σαουδάραβας Πρίγκηπας έχει φιλικές σχέσεις με δύο άτομα στην περιοχή μας και μάλιστα πολύ γνωστά. Μέσο αυτών γνώρισε και τον Ντέμη Νικολαίδη και συναντήθηκαν στο χωριό του στα Πεύκα. Γνωρίζει πολύ καλά και τους γονείς του Ντέμη και δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα συναντιέται μαζί του. Διαθέτει σπίτι και στην Γλυφάδα και οι συναντήσεις είναι συνεχείς. Ο Τούρκι είναι εντυπωσιασμένος από τον Έβρο. Όσες φορές ήρθε στον τόπο μας ξεναγήθηκε σε κάθε σημείο, είδε το τοπίο, αρχίσε να νοιώθει την φιλoξενία των ντόπιων, που κανείς δεν γνωρίζει την ιδιότητά του, αφού παραμένει απλός.
Επιχειρηματικά, το μόνο που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι πρόκειται για έναν πανέξυπνο και ικανότατο επιχειρηματία, πλαισιωμένος από τεχνοκράτες μεγάλου επιπέδου...Στην τελευταία του επίσκεψη στον Έβρο είχε και συνάντηση με φορέα όπου και του παρουσιάσθηκε επιχειρηματικό πρότζεκτ στην περιοχή.
Το gazzetta.gr παρουσίασε και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Σαουδάραβα πρίγκηπα:
Ο Γιώργος Τσακίρης αποκαλύπτει μέσω του gazzetta.gr όλα τα δεδομένα της (εδώ και μήνες) υπόθεσης Τούρκι Αμπντουλαχμάν Αλ - Σουνταϊρί και το ενδεχόμενο επένδυσης στην ΑΕΚ...
Η επιθυμία του Τούρκι είναι εδώ και πολλούς μήνες να επενδύσει στην Ελλάδα σε ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ και έπειτα να μπει και στο χώρο του θεάματος αλλά και του αθλητισμού. Αυτή του την επιθυμία – απόφαση την έχει εκφράσει στους στενούς συνεργάτες του στην Σαουδική Αραβία και αυτός ήταν ο σκοπός των ταξιδιών που έκανε ο Τούρκι Αμπντουλαχμάν Αλ - Σουνταϊρί στην Αθήνα προ μηνών. Να βρει δηλαδή τα πρότζεκτ εκείνα στα οποία αξίζει να επενδύσουν οι εταιρείες τις οποίες ελέγχει ο Πρίγκιπας Ναΐφ και εκ των οποίων αρκετές είναι κατασκευαστικές!
Στις συχνές επισκέψεις του στη χώρα μας και την Αθήνα ο Τούρκι Αμπντουλαχμάν Αλ - Σουνταϊρί έψαξε, ρώτησε και έμαθε για την ΑΕΚ και μέσω τρίτων αιτιών (εκδηλώσεις μέσω της εταιρείας eleven) προέκυψε η επαφή – γνωριμία με τον Ντέμη Νικολαΐδη.
 Οι συναντήσεις και το νοσοκομείο
Οι συναντήσεις των δυο ανδρών το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή κοντά στον περασμένο Δεκέμβριο και πριν, ήταν συνεχείς και μάλιστα ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ είχε επισκεφτεί σε νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε τον Τούρκι και εκείνη την ημέρα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.
Νωρίτερα υπήρξαν οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ Νικολαΐδη και Τούρκι για το ενδεχόμενο επένδυσης στο χώρο του θεάματος και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι του ελληνικού τραγουδιού. Από κει ξεκίνησαν και οι κουβέντες για το ενδεχόμενο επένδυσης στο ποδόσφαιρο...
 Το πρότζεκτ της ΑΕΚ
Ο Τούρκι γνώριζε τη σχέση του Ντέμη Νικολαΐδη με την ΑΕΚ αφού υπήρχε ήδη απόφαση για αναζήτηση σχεδίου επένδυσης στον αθλητισμό και κυρίως στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα από τη γνωριμία του με τον πρώην πρόεδρο της Ενωσης ο απεσταλμένος του Πρίγκιπα Ναΐφ θέλησε να μάθει ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΑΘΕ όλα όσα αφορούσαν τα οικονομικά δεδομένα της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας. Με στοιχεία... Η βάση; Ο,τι πρόκειται για ένα πρότζεκτ αξίας 40 εκατ. ευρώ! Αμεσα απαιτητά τα χρήματα για να καθαρίσει από οποιοδήποτε χρέος η ΠΑΕ ΑΕΚ και να προχωρήσει καθαρή στην επόμενη μέρα της.
 Μιλώντας και για το αγωνιστικό
Η κουβέντα δεν στάθηκε μόνο στο οικονομικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός ενός συγκεκριμένου business plan που αφορούσε το τι πρέπει να γίνει αναλυτικά για να τελειώσει το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η εταιρεία, υπήρξε κουβέντα και για στο αγωνιστικό κομμάτι, ένα πλάνο τριετίας σχετικά με τις ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν έτσι ώστε με λίγα (αλλά σημαντικά) χρήματα να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο για την ΑΕΚ. Μάλιστα υπήρχαν και συγκεκριμένα ονόματα ποδοσφαιριστών που θα έπρεπε να αποκτηθούν για να προκαλέσουν ενθουσιασμό στον κόσμο και ταυτόχρονα να προσφέρουν ουσιαστική αγωνιστική ενίσχυση στην ομάδα.
 Το ενδεχόμενο επένδυσης στην ΑΕΚ
Από τα παραπάνω εύλογα δημιουργείτε το εξής ερώτημα: «Και τώρα τι γίνεται; Εχουν το business plan και ξέρουν τι απαιτείται για να προχωρήσουν θα το κάνουν;». Η αλήθεια είναι πως ο δανειστής προφανώς δεν έχει ακόμη λάβει τη θετική απάντηση του διοικητικού συμβουλίου των εταιρειών που εκπροσωπεί για επένδυσει στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρό της και την ΑΕΚ. Η δυνατότητα δανειοδότησης χωρίς να... καίγεται για το επιτόκιο και το πότε θα τα πάρει πίσω είναι κάτι που κατάφερε να εξασφαλίσει ο Νικολαΐδης χάρη στην άριστη σχέση που έχει σε προσωπικό επίπεδο μαζί του.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. Κάθε άλλο μάλιστα επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός από τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς ουσιαστική αλλά και τελική έκβαση της εξέτασης της πρότασης του Τούρκι να επενδύσουν οι Σαουδάραβες στην Ενωση δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει εύκολο να συμβεί στο μέλλον κάτι τέτοιο.
Το γνώριζε ο Νοτιάς και όχι μόνο...
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, για το ενδιαφέρον από Σαουδάρα κοινώς, είχε ενημερωθεί ο Νίκος Νοτιάς από τον Ντέμη Νικολαΐδη αλλά και άλλα μέλη της παρέας του 2004. Γνώριζαν δηλαδή ότι ο Τούρκι έχει στα χέρια του ένα συγκεκριμένο business plan για να προχωρήσει σε επένδυση οι Σαουδάραβες στην ΑΕΚ. Το είχε μάθει μάλιστα ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ λίγο πριν προκύψει ο Βλάχος ο οποίος παρουσιάστηκε ότι δήθεν εκπροσωπούσε υποψήφιο αγοραστή. Υπήρξαν μάλιστα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Νοτιάς είχε έρθει σε επαφή με τους Σαουδάραβες και άλλα τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί και γι' αυτό δεν τα καταγράφουμε μια και το εύκολο είναι να γράφεις σενάρια και όχι την πραγματικότητα.
 Θα δώσει κι άλλα αν χρειαστεί!
Η σχέση του Ντέμη Νικολαΐδη με τον Τούρκι επιτρέπουν στην ΑΕΚ να αισιοδοξεί και για νέα ταμειακή διευκόλυνση. Πρόκειται για την ατάκα που είπε ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης στο Δωματιάκι στη μεταμεσονύχτια συνάντηση που είχε με τους οπαδούς της ομάδας και μέλη της Original 21 όταν τους τόνισε πως: «Κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται τώρα με τα δυο εκατ. ευρώ και τη ταμειακή διευκόλυνση της ΑΕΚ μπορούμε να το επαναλάβουμε και το καλοκαίρι». Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. Στον Τούρκι αναφέρθηκε επί της ουσίας ο Νικολαΐδης χωρίς βέβαια να αποκαλύψει το όνομά του.
 Γιατί βγήκε τώρα το όνομα
Πρόκειται για μία υπόθεση που κρατάει μήνες, περισσότερο από τρεις μήνες για την ακρίβεια, και για την οποία ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού γνώριζαν και δημιουργεί μία απορία που αναφέρει γιατί βγήκε τώρα το όνομα. Μα είναι πολύ απλό: επειδή θα γινόταν γνωστό στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ από πού έρχονται τα 2 εκατ. ευρώ του Ντέμη Νικολαΐδη... Ηταν δεδομένο ότι έπειτα το όνομα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα διέρρεε από τα Σπάτα. Επαναλαμβάνουμε πως η δανειοδότηση (που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της εταιρείας που τα δίνει στην ΠΑΕ ΑΕΚ) των Σαουδάραβων δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει δεδομένη απόφαση για επένδυση στην Ενωση και στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε καμία περίπτωση...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια